Početna - IZDVOJENO - Proglašeni najbolji sportašice i sportaši u 2015.
Izbor sportasa godine

Proglašeni najbolji sportašice i sportaši u 2015.

Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba “Lokomotiva” i Ante Granik  boćar “Vargona” najbolji su sportaši u 2015.g. Uz njih su i kuglačice “Mlake” kao ekipa, vaterpolisti “Primorje Erste banka” kao najbolja momčad, a na svečanom proglašenju najuspješnijih sportaša grada Rijeke za 2015. godinu održanom u Pomorskom i pomorskom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, nagrađeni su još Miroslav Matić i “Srce”, 8o-godišnji Josip Šarić i 16-godišnja karatistica Aja Vukoja.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša u 2015. godini. Riječki sportski savez svake godine bira najuspješnije sportaše, a nagrade se dodjeljivati za Najbolju žensku ekipu, Najbolju mušku ekipa, Najuspješnijeg sportaša s osobu s invaliditetom,  dodjeljuje se i Godišnja nagrada zaslužnom sportskom djelatniku, Posebna nagrada Kluba Riječkih Olimpijaca te proglašavaju Najuspješniji sportaš i Najuspješnija sportašica.

Pozdravne riječi okupljenim  sportašima i sportskim djelatnicima uputio je gradonačelnik Vojko Obersnel  naglasivši kako je protekla godina što se tiče sportskih postignuća zasigurno jedna od ponajboljih, postignuti su izvrsni rezultati, ostvareni na nacionalnoj razini i na međunarodnim natjecanjima. Govoreći o brojnim izvrsnim rezultatima gradonačelnik je istaknuo i uspjehe sportaša s invaliditetom kazavši kako su upravo oni potvrda da je Rijeka grad jednakih mogućnosti za sve one koji se žele baviti sportom. „Vjerujem da smo i kontinuiranim ulaganjima u sportske objekte pridonijeli ostvarenim rezultatima“, zaključio je gradonačelnik.
U konkurenciji žena najbolje su kuglačice “Mlake”, državne prvakinje, koje su bile trećeplasirane na Svjetskom kupu i na završnici Lige prvakinja. Najbolja muška ekipa su vaterpolisti “Primorja Erste banke” iza kojih je godina u kojoj su osvojili Kup i okitili se titulom državnih prvaka te Jadranskom ligom, kao i drugim mjestom u Europi.
Atletičar Miroslav Matić, član „Srca“, nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i u Londonu, te na svjetskim i europskim prvenstvima.

Nagrada za zaslužnog sportskog djelatnika uručena je  Josipu Šariću, nekadašnjem gimnastičaru, rukometašu i osnivaču „Zameta“ te Streličarskog kluba „Rijeka“. Karatistica Aja Vukoja, kojoj je tek 16 godina, primila je posebnu nagradu Kluba riječkih olimpijaca za treće mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u kategoriji do 47 kilograma, a boćar „Vargona« Ante Grančić je najbolji sportaš. Drugi na svijetu pojedinačno i u parovima.
Najbolja sportašica je Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba „Lokomotiva“ koja je malokalibarskom puškom pogađala svjetski i europski rekord , bila je druga na Europskom prvenstvu i treća na finalu Svjetskog kupa.

Najbolji sportaši i ekipe u 2015.

Najbolja ženska ekipa: Kuglački klub »Mlaka«

Najbolja muška ekipa: Vaterpolski klub »Primorje Erste banka«

Najuspješniji sportaš i ekipa osoba s invaliditetom: Miroslav Matić, „Srce“«

Godišnja nagrada zaslužnom sportskom djelatniku: Josip Šarić

Posebna nagrada Kluba riječkih olimpijaca: Aja Vukoja (Karate klub TAD Rijeka)

Najuspješniji sportaš: Ante Grančić (Boćarski klub Vargon)

Najuspješnija sportašica: Snježana Pejčić (Streljački klub Lokomotiva).

U popratnom glazbenom programu nastupili su Jurica Goja s flautom te Mateo Žmako i Enej Blažek na klaviru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...