Početna - IZDVOJENO - Proglašeni najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije
cvijće

Proglašeni najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije

U Prirodoslovnom muzeju Rijeka održano je proglašenje pobjednika jubilarne 10. akcije Primorsko-goranske županije i Novog lista “Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2017./2018.”.

Najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije su vrt Mate Veljačića u Bribiru, Slavka i Zorice Vukajlović u Malom Lošinju te Marije Žagar u Tršću. Vrt Vanje Devčića iz Kraljevice najljepši je mali urbani dok je najljepši balkon Marice Kovač iz Gerova.

Pohvaljeni su i vrtovi Anite Mikuličić (Viškovo), Zlate Kanurić (Selce), Nade Mitrović i Mare Jagec (Kastav), Nevenke Zbašnik (Tršće), Irena Unković i Mirjane Arnautov (Kostrena), Rozinke Lipovac (Prezid), Ivanke Križ (Plešce), Marije Malnar (Tršće), Slavena Balena (Rab) i Gordane Derossi (Crikvenica).

Prilikom dodjele nagrada zamjenik župana Petar Mamula je rekao da se ovom akcijom, koju Županija već 10 godina provodi s Novim Listom, želi istaknuti važnost brige o okućnicama, vrtovima i balkonima.

„Želja nam je da županija u svakom svom dijelu bude lijepa i atraktivna, kako stanovnicima tako i turistima koji ju posjećuju. Postoje područja gdje ljudi imaju veću ljubav prema vrtlarenju, a vjerujem da je ova akcija i kod drugih probudila ljubav i želju za uređenjem okoliša“.

S obzirom na veliku raznolikost klime i uvjeta za uređenje vrtova, i ovaj put su dodijeljene tri glavne nagrade, u iznosu od po 3.000 kuna: za otoke, za Rijeku i priobalje te za Gorski kotar. Nagrade za mali urbani vrt i terasu iznose 1.000 kuna, dok je još deset vrtova koje je žiri posebno pohvalio, nagrađeno sa po 100 kuna.

Uz pohvalnicu, svih 23 sudionika akcije dobilo je knjigu Okućnica i vrt – od proljeća do zime” autorskog dvojca Mirte Blažević i Željka Perana te sadnice sponzora Vrtnog centra Viškovo.
Nagrade su uručili zamjenik župana Petar Mamula, dopisnik Novog lista Željko Malnar i ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Željka Modrić Surina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...