Početna - IZDVOJENO - Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Kastva u 2018. godini

Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Kastva u 2018. godini

U srijedu 20. veljače 2019. godine u Školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić” održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Kastva u 2018. godini. 

Događanju je prisustvovao velik broj posjetitelja, predstavnika sportskih klubova i njihovih članova te uvaženih sportaša.
Okupljene su pozdravili gradonačelnik Matej Mostarac te predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić:

“Prekrasno je vidjeti našu dvoranu punu sportaša. Na Gradu i meni je da sportska borilišta pokušamo učiniti još boljima i da dodatno popravimo uvjete u kojima će djeca baviti sportom. Klubovima se dodjeljuje preko šesto tisuća kuna. Tu je i održavanje postojećih objekata, a u najavi je i još jedan sportski objekt u ovoj zoni, koji će sigurno omogućiti još bolje uvjete za bavljenje sportom”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Zahvaljujem se prvenstveno roditeljima i čestitam im što svoju djecu usmjeravaju na sportski put, baš kao što to rade i naši treneri i zato u Kastvu imamo ovakve rezultate”, poručio je predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva Bojan Marčić.

Najboljom kastavskom sportašicom u 2018. godini proglašena je Darija Šnajder iz Karate kluba Kastav. Talentirana mlada karatistica Darija Šnajder u protekloj je godini nastavila nizati sjajne rezultate. Između ostalog okitila se naslovom hrvatske prvakinje, dok je na balkanskom prvenstvu osvojila sjajno drugo mjesto.

“Nagrada mi daje poticaj za budućnost i pokazuje mi da se trud zaista isplati. Sav moj rad tijekom cijele godine se isplatio i jako sam sretna”, rekla je Darija Šnajder.

Titula najboljeg sportaša u 2018. godini pripala je Irisu Blidaru, članu Brazilian Jiu Jitsu kluba Kastav. Iza Irisa Blidara je najuspješnija godina u njegovoj desetogodišnjoj karijeri. Prošle je godine bio najuspješniji junior na otvorenom prvenstvu Hrvatske u grapplingu, gdje je u kategoriji dominantno osvojio prvo mjesto završivši sve borbe prekidom. No, to je bio tek početak jer je u studenom uvjerljivo osvojio prvo mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske, pobijedivši sve protivnike gušenjima i polugama prije isteka vremena.

“Nagrada jako puno znači, kako meni tako i mom klubu. Ona pokazuje koliko smo truda uložili ja i moj trener”, poručio je Iris Blidar.

Najboljim kastavskim sportskim klubom proglašeno je Školsko sportsko društvo Zvirić. Društvo djeluje od 1997. godine, a trenutačno broji oko 150 djece koji se natječu u raznim sportovima, kao što su: nogomet, košarka, rukomet, odbojka, plivanje, gimnastika, stolni tenis, badminton, atletika, judo, karate, skijanje, šah i vaterpolo te ostvaruju zapažene rezultate.

Najboljim mladim sportašem proglašen je Matija Volčanšek, član Košarkaškog kluba Kastav, a najboljom mladom sportašicom Lucija Hrgović, članica Odbojkaškog kluba Kastav.

Nagradu za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobio je Vojmir Zamlić, predsjednik Karate kluba Kastav, a priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika trener Košarkaškog kluba Kastav Eugen Tončinić, koji je u emotivnom trenutku nagradu posvetio preminulom Matiji Kataliniću. 

Posebna priznanja Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva dobili su: Andrea Kosanović članica Kluba sinkroniziranog plivanja “Primorje Aqua Maris”, Ema Barać članica Gimnastičkog kluba Vita, Josip Barnjak član Košarkaškog kluba Škrljevo, Neo Ćiković član Triatlon kluba Matulji te Društvo športske rekreacije Gym Dance.

Dodijeljene su i nagrade brojnim nadarenim sportašima i to članovima i članicama: Jiu Jitsu kluba Kastav, Košarkaškog kluba Kastav, Nogometnog kluba Sportska akademija Sinko, Malonogometnog kluba Fantina, Karate kluba Kastav, Odbojkaškog kluba Kastav, Školskog sportskog društva Zvirić, Rukometnog kluba Kastav, Plesnog studia Gym Dance i Šahovskog kluba Kastav, kao i Leonu Lukiću iz Sportsko rekreacijskog kluba Rika te Emanuelu Budaku iz Stolnoteniskog kluba Kastav.

Voditelj Danko Ažić zabavnim je imitacijama nasmijao okupljene, a svečanost proglašenja najboljih kastavskih sportašica i sportaša glazbenim su nastupom uveličali Nataša Veljak i Ante Radnić. Okupljenima su se predstavile i talentirane mlade plesačice Gym Dancea Lola Rubeša i Tara Bukilić. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...