Početna - IZDVOJENO - Program Ružice Vinodola
foto: web

Program Ružice Vinodola

Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine definirale su ovogodišnji program Ružice Vinodola – kulturno – zabavne manifestacije koja se održava više od deset godina na područjima dviju lokalnih jednica i atrakcija su za turiste i goste Novljanske i Vinodolske rivijere. Ružica Vinodola nastala je na predložku legende o biranju najljepše i najmarljivije beračice grožđa u Vinodolu, a osuvremenjena je zabavnim i kulturnim sadržajima. Ovogodišnja Ružica održat će se od 9. do 16. kolovoza na lokalitetima kaštela Drivenik u Vinodolskoj općini, u vinogradima Pavlomira i u Starom gradu u Novom Vinodolskom. Novina ovogodišnje Ružice je predstavljanje kandidatkinja u kaštelu u Driveniku, uz kulturno – zabavni program 9. kolovoza, što se dosad održavalo ispred kaštela u Bribiru.

U sklopu Noći vina u vinogradima Pavlomira održat će se 14. kolovoza prvo natjecanje za Ružicu Vinodola, uz zabavu i ples, a 15. kolovoza Ružice će se prošetati Korzom hrvatskih branitelja i nakon dolaska na Precrikvu održat će drugo natjecanje. U starom gradu i u centru Novog Vinodolskog održavat će se sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, uz akustičnu glazbu, jela “naših starih”, igre i folklor. Finale Ružice Vinodola je predviđen za 16. kolovoza, kada će se na Precrikvi održati završno natjecanje, a nakon toga bit će na Frankopanskom trgu proglašena Ružica Vinodola 2014., u čiju čast će se održati i veliki vatromet. U gradu će se održavati i dalje sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, uz akustičnu glazbu, strainska jela i igre i folklor.

Turističke zajenice Grada Novi Vinodolski i Vinodolsle općine radi obogaćivanja turističke ponude osmislile su prije desetak godina projekt Ružica Vinodola s ciljem afirmacije kulturno – povijesne tradicije Vinodola, programa sadnje vinograda i proizvodnje vina te oživljavanja starih jezgri.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...