Početna - IZDVOJENO - Projekcija KineDok-a u Palachu uz nagrađivani rumunjski dokumentarac “Toto i njegove sestre”
toto

Projekcija KineDok-a u Palachu uz nagrađivani rumunjski dokumentarac “Toto i njegove sestre”

U Palachu će se ovaj četvrtak 1.12. s početkom u 20 sati održati projekcija nagrađivanog rumunjskog dokumentarca “Toto i njegove sestre”, time međunarodni projekt KineDok nastavlja gostovati u Rijeci kroz prikazivanje europskih dokumentaraca.

Jedan od najhvaljenijih i najnagrađivanijih europskih dokumentaraca tijekom 2014. i 2015. godine, fascinantna je priča o desetogodišnjem Totu i njegovim starijim sestrama Ani i Andrei. Dok im je majka u zatvoru, sestre nastoje održati privid normalnog i zdravog djetinjstva u siromašnom predgrađu Bukurešta prepunog droge, nasilja i kriminala. Za to vrijeme Toto strastveno uči plesati, čitati i pisati sa željom da pobjegne od sumorne svakodnevice koja ga okružuje. Redatelj je zabilježio nevjerojatno intimne trenutke Totova preuranjenog odrastanja i bijega od života koje mu je pripisalo kvartovsko podzemlje, pritom postavljajući pitanje, možemo li od života dobiti više no što nam roditelji mogu ponuditi?

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja. Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Vedran Kinkela osvrnuo se na gužve u Matuljima te najavio novosti!

Pred koji se dan matuljski općinski načelnik osvrnuo na trenutnu prometnu situaciju u Matuljima. Posljednje je vrijeme promet u Matuljima ...