Početna - IZDVOJENO - Projekti dovršetka sportske dvorane, izgradnje marine, uređenja Starog grada i izgradnje komunalne luke u Lovranu

Projekti dovršetka sportske dvorane, izgradnje marine, uređenja Starog grada i izgradnje komunalne luke u Lovranu

Predstavljanje projekata po mjesnim odborima u mojoj kandidaturi za načelnika Općine Lovran, nastavljam na području mjesnog odbora Rezine koji obuhvaća istoimeno naselje Rezine, prostor Labinskog, Peharova, Starog grada, trga Slobode, „novih zgrada“, Kalvarije, Brajdica i Zaheja.
Jedan od prioriteta mandata Tonija Družete svakako će biti dovršetak sportske dvorane na Kamenjaru koja svoj završetak čeka već više od 30 godina. Krajem osamdesetih godina točnije 1987.godine srušen je „Partizan“ u centru Lovrana i dvorana na Kamenjaru trebala je biti zamjena.
Posljednjih godina veliki problem je područje između Kamenjara i naselja Zaheji na kojem se odvija djelatnost prodaje građevinskog materijala, gdje građevinski strojevi stvaraju buku i prašinu od koje pate Zahejčani ali i drugi naši mještani. Toj djelatnosti nije mjesto u tako urbaniziranom djelu naše općine, potrebno je pronaći alternativnu lokaciju.
Započinje projekt izgradnje marine odnosno luke nautičkog turizma. Kroz posljednje izmjene i dopune Prostornog plana Općine Lovran „markicu“ marine pomaknut je južnije u prostor između „Štangera“ i Medveje. Naravno da Općina taj projekt ne može sama financirati, ali uz učešće države ili vanjskog/stranog investitora svakako je moguće i ostvarivo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...