Početna - IZDVOJENO - Proljetni ciklus Sveučilišta za 3. dob
3 dob

Proljetni ciklus Sveučilišta za 3. dob

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, nudi novi proljetni ciklus u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Upisi započinju u tjednu nakon uskršnjih blagdana (od 29. 3. do 1. 4.), a  mogući su e-mailom (3dob@uniri.hr) ili telefonom (051-584-861, od 9-16 sati).

Zainteresiranima za kreativnu radionicu nudimo:

 Tečaj slikarstva // 7. travnja – 19. svibnja 2016. // četvrtkom od 17:00-19:30 //

MJESTO ODRŽAVANJA: Akademija primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci)

VODITELJICA TEČAJA: Mirna Kutleša, akademska slikarica

Program je namijenjen svim zainteresiranima, bez obzira na dosadašnje iskustvo u likovnom izražavanju. Osmišljen je za manje grupe kako bi se ostvario mentorski pristup. Po prvi puta, Sveučilište za 3. dob, kao ciklus predavanja nudi 2 manja ciklusa – 2 različite teme (povijest umjetnosti i psihologiju) obrađene u ciklusima od 5 predavanja.

Zainteresirani mogu odabrati samo jedan ciklus ili oba ciklusa predavanja (jer su rasporedom planirana jedan za drugim):

 Ciklus predavanja iz povijesti umjetnosti: Umjetničko bogatstvo jadranskih gradova

// 5.-19. travnja 2016. // utorkom i srijedom od 17:00-18:30 //

MJESTO ODRŽAVANJA: Filozofski fakultet (kampus Sveučilišta u Rijeci)

PREDAVAČ: doc. dr. sc. Damir Tulić (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci)

Ciklus će ukazati na vrijedne, no široj javnosti slabije poznate spomenike, odnosno slike, skulpture ili ambijente bez kojih bi likovna baština Hrvatske bila nezamisliva. Naglasak je stavljen na razdoblje od 15. do 19. stoljeća, odnosno na razdoblje najjačeg umjetničkog procvata jadranskih gradova. Posebno će se spomenuti barokno bogatstvo grada Rijeke te sjaj riječke palače Šećerane u drugoj polovici 18. stoljeća.

 Ciklus predavanja: Socijalna i razvojna psihologija

// 28.4.-25.5. 2016. // četvrtkom od 17:00-18:30 //

MJESTO ODRŽAVANJA: Filozofski fakultet (kampus Sveučilišta u Rijeci)

PREDAVAČICA: doc. dr. sc. Barbara Kalebić Maglica te studentice i studenti 2. godine psihologije (Filozofski fakultet u Rijeci)

Profesorica će ponuditi odgovore na pitanja o stavovima – možemo li ih mijenjati i ponašamo li se uvijek u skladu s njima?, stereotipima i predrasudama – zašto smo netolerantni prema drugim grupama?, te kako dobri ljudi postaju zli? Studentice i studenti Odsjeka za psihologiju prikazat će nova istraživanja i spoznaje o promjenama u psihološkom funkcioniranju povezanima sa starenjem.

Sveučilište za 3. dob, program u kojem je dosad sudjelovalo preko 500 polaznica i polaznika, neformalno je obrazovanje kojim se ne stječu kvalifikacije biti zvanja. Upisnina u pojedini ciklus predavanja je 150,00 kn, a cijena tečaja slikarstva iznosi 250,00 kn.

Prijave (kao i sve informacije, raspored i sadržaj predavanja):

U tjednu nakon uskršnjih blagdana, od 29. 3. do 1. 4. (od 9 do 16 sati), tel. 584 – 861; e-mail: 3dob@uniri.hr (informacije su dostupne i na stranici www.uniri.hr > Cjeloživotno obrazovanje > Sveučilište za 3. dob).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...