Početna - IZDVOJENO - Prometna prognoza za predstojeći vikend
pojačan promet
web

Prometna prognoza za predstojeći vikend

Budući da je blagdan Tijelova u četvrtak, 19. lipnja, a Dan državnosti u srijedu 25. lipnja, mnogi će ih spojiti s vikendom i provesti nekoliko dana na odmoru, uglavnom putujući u smjeru Jadrana.

Pojačan promet očekuje se već u srijedu, 18. lipnja, tijekom prijepodneva u gradovima, te na prigradskim cestama, ali i na glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima promet će jačati i na graničnim prijelazima osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija). Promet će jačati i na ostalim autocestama na A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan kao i na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, a najviše će se osjetiti na naplatnim postajama autocesta naplatnim postajama Zaprešić, Lučko, Rugvica i Sveta Helena.

Teško je savjetovati kojom cestom voziti, primjerice, u smjeru mora, no iskustvo govori kako je, zbog gužvi i dnevnih vrućina, najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći. Nađemo li se u koloni ili prometnom čepu, vozimo bez nervoze, strpljivo. Važno je da uz sebe imamo dovoljno vode, čaja, negaziranih sokova i hrane.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi luksuzni hotel u Ičićima

Iako je pred projektom još brdo izazova, na jesen bi trebala započeti gradnja novog luksuznog hotela uz marinu u Ičićima ...