Početna - IZDVOJENO - Prometne nesreće i prekršaji u prometu : Na prometnicama PGŽ 22 prometne nesreće
policija-400x240

Prometne nesreće i prekršaji u prometu : Na prometnicama PGŽ 22 prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima su četiri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

U nesreći koja se dogodila u subotu, 22. listopada u središtu Rijeke, teže je ozlijeđen 31-godišnji biciklist. Na raskrižju ulice 1. maja i Potok osobno vozilo marke Renault Clio, kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin oduzelo mu je prednost te ga udarilo i oborilo na kolnik. Teže je ozlijeđen i 20-godišnji hrvatski državljanin, koji je jučer ujutro oko 5 sati upravljao vozilom marke Volkswagwen krećući se iz centra Čavli u smjeru naselja Soboli te izgubio nadzor nad vozilom. Obojici ozlijeđenih liječnička pomoć je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju zabilježeno je 397 prometnih prekršaja, od kojih najviše -1 18 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige te 212 ostalih prekršaja. Što se tiče prekoračenja brzine, najveća vrijednost zabilježena je jučer oko 10.30 sati na autocesti Rijeka-Zagreb kod vijadukta Zečeve Drage. Osobno vozilo marke Škoda Octavia , daruvarskih registracijskih oznaka, kretalo se u smjeru Rijeke brzinom od 191 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Od prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 24-godišnjaka kojeg je policija zatekla jučer oko 2.30 sati u Malom Lošinju dok je osobnim vozilom marke Alfa Romeo upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,99 g/kg. Osim toga kod sebe nije imao vozačku dozvolu, odnosno, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije i to vozilom koje nije registrirano i nema obvezno osiguranje.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati sebe i druge sudionike u prometu 24-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije. Također je zadržan u policijskoj postaji i 35-godišnji vozač osobnog vozila marke Škoda koji je jučer zatečen oko 2.30 sati na području Čabra s koncentracijom alkohola od 1,96 g/kg . Navedeni vozači, kao i svi sudionici u prometu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...