Početna - IZDVOJENO - Prometne nesreće i prekršaji u prometu
policija-rotirka
ilustracija

Prometne nesreće i prekršaji u prometu

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima su nažalost smrtno stradale dvije osobe. Riječ je o 62-godišnjem austrijskom državljaninu, vozaču motocikla koji je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 20. svibnja na Jadranskoj magistrali u blizini Novog Vinodolskog. Nekoliko sati kasnije, istog dana dogodila se prometna nesreća u Vinogradskoj ulici u Krku. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 86-godišnji vozač osobnog vozila Renault 4, dok je 61-godišnji vozač osobnog vozila Mercedes ozlijeđen te radi daljnjeg pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC Rijeka.

Tijekom ovog razdoblja policija je zabilježila 553 prometna prekršaja, kojih najviše ili 154 prekršaja nepropisne brzine, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Kada je riječ o nepropisnoj brzini, izdvajamo osobno vozilo marke Audi, koje se 21. svibnja u 16.07 sati kretalo autocestom u smjeru Rijeke brzinom od 196 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h. Također, na mostu Rječina na riječkoj zaobilaznici, 21. svibnja u 21. 51 sati zabilježeno je i osobno vozilo marke Citroen, koje se kretalo brzinom od 172 km/h iako je ograničenje brzine od 70 km/h. U prekoračenju brzine, dan ranije u 23.15 sati na Krčkom most 53-godišnji zatečen je državljanin Njemačke koji je na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h, osobnim vozilom upravljao brzinom od 94 km/h te mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u noći 22. svibnja u Vrbovskom, i to 38-godišnjem vozaču VW golfa, kojem je izmjereno 3,21 g/kg alkohola. Slijedi ga 32-godišnji vozač Peugeota, kojeg je jučer oko 18.30 sati policija zaustavila u Malinskoj te uz koncentraciju alkohola od 2,72 g/kg utvrdila da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani, a dio njih je zadržan u službenim prostorijama policije budući je postojala opasnost da
će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...