Početna - IZDVOJENO - Prometni redar u akciji od jučer

Prometni redar u akciji od jučer

U uredu gradonačelnika predstavljeno je uvođenje prometnog redara na području Grada Opatije koji je s dužnostima startao jučer.

Osnovna zadaća prometnog redara jest kontroliranje reda, primarno kada je riječ o mjestima gdje je zabranjeno parkiranje jer se ta odredba često krši, pa to uzrokuje gužve i probleme u prometnoj komunikaciji, pogotovo na mjestima kao što su autobusna ugibališta, gdje je zabranjeno parkiranje automobila, mjesta za invalide ali i nogostupi.

Prometni redar će isprva upozoravati na terenu vozače koje zatekne u prekršaju, a zatim će se primjenjivati i sankcije: novčane kazne koje se kreću od 300, 500 i 700 kuna – koliko primjerice iznosi kazna za vozilo koje je parkirano na mjestu za invalide.

Prometni redar opremljen je sustavom tako da može fotografirati prekršaj, a sustav onda automatski bilježi i sve druge podatke, poput vremena, datuma i lokacije uočena prekršaja. Vozači koji se zateknu u prekršaju, ukoliko plate kaznu u roku tri dana od izdavanja kazne, tada plaćaju 50 posto iznosa od propisane novčane kazne.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...