Početna - KULTURA - Promocija knjige ”Zrela dob – Vinko Surina … legenda“ održana na ‘domaćem terenu’ @ Matulji

Promocija knjige ”Zrela dob – Vinko Surina … legenda“ održana na ‘domaćem terenu’ @ Matulji

Promocija knjige “Zrela dob – Vinko Surina … legenda” autora Miroslava Krpana održana je 08.02. na domaćem terenu, odnosno u Matuljima odakle je sve i počelo.

Na predstavljanju knjige, uz Krpana je sudjelovao Vinko Surina koji je u konačnici i sve što je stalo između korica i proživio te Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika i Vlado Vujnović, a sve ispred izdavačke kuće “Adriapublic”.

Knjiga je posvećena životu i sportskim uspjesima 89-godišnjeg Vinka Surine, neprijepornoj hrvatskoj sportskoj legendi, unikatnoj pojavi u svakom, ne samo motociklističkom smislu. Jer Surina je, kako je istaknuto istina prije svega motociklističkom as, ali istodobno i istaknuti antifašist, humanistu i donatoru, političar, gospodarstvenik, uspješni kolekcionaru i restaurator starih motocikala te iznad svega ponosni i društveno angažirani žitelju Rupe koju naprosto – obožava.

– Moji su mi roditelji prenijeli svoju osobinu da volim narod. Naučili su me biti poštenim, marljivim i skromnim. Na tome sam im neizmjerno zahvalan, toga sam se držao cijeli život. Cijenim svoj narod, bio je iskren Surina.

»Zrela dob – Vinko Surina … legenda« deseta je knjiga riječkog Adriapublica u biblioteci »Sportski velikani« o kojoj je govorio glavni urednik knjige Vladimir Vujnović. Kroz 30-tak poglavlja uz 160 fotografija i 70-tak različitih priloga, ova je knjiga jedna od rijetkih koja se u nas bavi ljudima ili događanjima u oktanskom sportu kojem je kroz različite načine Vinko Surina posvetio 60 godina svog života.

Miroslavu Krpanu je pak, nakon niza koautorstava, ovo prva samostalna knjiga. Krpan je inače i sam svojevrsna legenda i institucija, novinar koji je duže od 40 godina posvećen oktanskim sportovima i jedan je od rijetkih domaćih kroničara zbivanja na dva ili četiri kotača.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Hotel Miramar dobitnik prestižne “HolidayCheck Special Award” nagrade

Renomirani švicarski portal HolidayCheck i ove je godine dodijelio prestižnu nagradu HolidayCheck Special Award 2021., a među 607 nagrađenih hotela ...