Početna - IZDVOJENO - Promocija posljednjeg romana Ksenije Kušec “Sobe”, Rijeka
sobe

Promocija posljednjeg romana Ksenije Kušec “Sobe”, Rijeka

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca ogranak Rijeka u utorak 10. studenog 2015. s početkom u 19,00 u Book cafeu “Dnevni Boravak” održati će se promocija posljednjeg romana Ksenije Kušec “Sobe”. Uz nagrađivanu autoricu, knjigu će predstaviti prozaik, esejist i kritičar Igor Žic.

Iz recenzije Ludwiga Bauera:
“Nesvakidašnji talent Ksenije Kušec obuhvaća i dvije dragocjene komponente: dobro zapažanje i lakoću pripovijedanja. Uočavajući onu stranu ljudskih veza i odnosa, mana i slabosti, konvencija i predrasuda koje se često žele prikriti ili zanemariti, uz dodavanje blagog humora kao začina, Ksenija očito uživa u konstruiranju vlastita literarnog svijeta.

Svaka vrsta istinski umjetničkog stvaralaštva pretpostavlja i muke i radost, ali ona kvaliteta ostvarenja koja se oslanja na užitak u stvaranju književnog teksta jedan je od pouzdanih temelja užitka u čitanju. Njezina je proza pisana za književne sladokusce.”

 Ksenija Kušec, arhitektica, saksofonistkinja, spisateljica. Objavila je: “Priče iz Sunčeva sustava” (Profil, 2010), “Janko i stroj za vrijeme” (HDKDM, 2013), “Reci mi sve” (CeKaPe, 2013), · “Sobe” (CeKaPe, 2014), “Prozirna Lili” (Evenio, 2015).  U pripremi: “Kod kuće je najbolje” (Hena-com, Zagreb).

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...