Početna - IZDVOJENO - Promotori turizma iz poštanske torbe

Promotori turizma iz poštanske torbe

Otvorena izložba u Hrvatskom muzeju turizma 

U opatijskom Hrvatskom muzeju turizma otvorena je izložba »Promotori turizma iz poštanske torbe«. Na otvorenju izložbe sudjelovali su ravnateljica muzeja Mirjana Kos, autor teksta i izložbe Jan-Bernd Urban, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić te zamjenica ministrice turizma i sporta Monika Udovičić. Na izložbi su predstavljene slikovne dopisnice i povijest njihova nastanka. Dopisnice je kao formu 1869. kreirao Austrijanac, dr. Emmanuel Herman. Nedugo nakon toga došlo je do spajanja forme razglednice i dopisnice. Slikovne dopisnice nastale u svrhu turističke promocije nastale su 1923. godine, a počeli su ih koristiti Švicarci, Nijemci i Austrijanci. U bivšoj Jugoslaviji izašlo je 2.400 različitih motiva, a na ovoj je izložbi prikazan dio njih s turističkim motivima.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić je podsjetio kako će ubrzo započeti najavljena restauracija Ville Angioline koja će trajati otprilike godinu dana, nakon čega će Hrvatski muzej turizma nastaviti raditi u još boljim uvjetima.

Mislim da nema primjerenijeg mjesta u kojem bi se ovaj muzej trebao nalaziti nego što je to Opatija, ni primjerenije zgrade doli Ville Angioline, Kako stoji na web stranicama muzeja, svi smo mi putnici, naše putovanje se nastavlja neovisno o kojem putovanju govorimo, je li ono životno ili turističko, putovanja se moraju nastaviti, a turizam će uspjeti preživjeti ovo razdoblje – istaknula je zamjenica ministrice Monika Udovičić prilikom otvaranja izložbe. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...