Početna - IZDVOJENO - Proračun Rijeke za 2017. veći 2,6 posto
proracun rijeka
foto: Grad Rijeka

Proračun Rijeke za 2017. veći 2,6 posto

Riječko Gradsko vijeće u četvrtak je prihvatilo proračun za 2017. od 948,2 milijuna kuna, koji je 2,6 posto veći od ovogodišnjeg što gradonačelnik Vojko Obersnel ocjenjuje realnim, dok oporbeni vijećnici za proračun kažu da nije razvojan. Prihvaćena je i projekcija proračuna za 2018. od 979 milijuna kuna i za 2019. od 966,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je proračun realan te naglasio da Gradska uprava zbog porezne reforme, unatoč najavljenim kompenzacijama, očekuje znatno manje prihode tj. manjak prihoda od poreza na dohodak od 20 milijuna kuna.

Obersnel je naglasio da su kapitalna ulaganja za 2017. povećana oko 40 posto te da će najveći dio biti uložen u nove vrtiće i ceste. Oporbeni vijećnici isticali su, pak, da proračun nije razvojan, da u gradu uopće nema razvojnih projekata.

Gradsko vijeće Grada Rijeke prihvatilo je i Program javnih potreba u kulturi za 2017.  prema kojem će se tijekom sljedeće godine iz gradskog proračun izdvojiti 4,9 milijuna kuna. Tim novcem podupirat će se zaštita i očuvanje kulturnih dobara, muzejske, izdavačke i izložbene djelatnosti, kazališne, glazbene, dramske i druge umjetnosti i djelatnosti te će se namiriti obveze iz prošle godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) U Opatiji održana Središnja kulturna manifestacija Ukrajinaca u RH

Jučer je u Centru Gervais održana XV. Središnja kulturna manifestacija Ukrajinaca u Republici Hrvatskoj. Uoči svečanog programa, sudionici manifestacije prošetali ...