Početna - IZDVOJENO - Proširenje plaže Kostanj
plaza-kostanj

Proširenje plaže Kostanj

Grad Rijeka namjerava proširiti plažu za osobe smanjene pokretljivosti Kostanj. Plaža je, kao prva u Hrvatskoj takve namjene, izgrađena 1996. te je prva riječka što se prije sedam godina okitila plavom zastavom.

Plažu Kostanj projektirao je arhitekt Vladi Bralić pa će Grad Rijeka s njegovim Arhitektonsko-građevinskim ateljeom sklopiti 198 tisuća i 500 kuna vrijedan ugovor za projekt njezinog proširenja.

Kostanj je danas jedna od najopremljenijih plaža te namjene. Proteklih dvadeset godina koristili su je mnogi ljudi s težim i lakšim tjelesnim oštećenjima te njihove obitelji iz Rijeke i okolice, ali i turisti iz udaljenijih područja.

Nije zatvorenoga tipa, pa je posjećuju obitelji s malom djecom, uz uvažavanje primarnih korisnika.

Kapacitet plaže za 300 kupača premali je u odnosu na broj zainteresiranih, pa se kreće u njeno proširenje prema zapadu, što će joj udvostručiti površinu. Postojeća plaža će, zbog povezivanja s novim dijelom te zbog prilagodbi novim propisima, također doživjeti preinake.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pobjeda rukometašica Liburnije u Velikoj Gorici

Jučer su seniorke RL Liburnija iz Opatije u Velikoj Gorici odigrale zaostalu natjecateljsku utakmicu 2. HRL te uspješno otvorile novu ...