Početna - IZDVOJENO - Proslava europske godine mladih u Opatiji

Proslava europske godine mladih u Opatiji

“Fermaj i feštaj” moto je bogatog događaja kojeg Žmergovci kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA, u organiziraju s mladima za mlade u Opatiji 9. svibnja, na Dan Europe, a povodom proglašenja 2022. godine Europskom godinom mladih.

Opatija će se “feštom” za mlade pridružiti brojnim sredinama diljem Europe kojima se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Tom prilikom osmišljena je i pripremljena prava programska poslastica, tzv. gastro-multimedijalni mamac, kako bi svatko s lakoćom mogao pronaći nešto za sebe. Pod niže navedenim naslovima kriju se zanimljive radionice, diskusija, izložba, pub kviz, karaoke i još mnogo toga:

– Fermaj i fotografiraj / radionica angažirane okolišne fotografije pod vodstvom Petra Kürschnera

 Fermaj i skuhaj (pa degustiraj) / radionica održivog kuhanja sa Srđanom Jevtić

 Fermaj i (foto izložbu) gjedaj / izložba fotografija polaznika radionice

– Fermaj i povedaj / diskusija o potrebama mladih u Opatiji

– Fermaj i “pub kviz” igraj / pub kviz na temu mladih i “zelene” EU

– Fermaj i kantaj / karaoke.

Mladi koji žele nešto naučiti, informirati se o raznim prilikama, svojoj budućnosti u EU ili se jednostavno družiti i zabaviti s vršnjacima mogu u ponedjeljak, 9. 5. “fermat i feštat” u dvorištu Ville Antonio od 16 pa sve do 23 sata.

Zainteresirani u dobi od 15 do 30 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje u bilo kojem dijelu programa ili u cjelosti ispunjavanjem jednostavne online prijavnice ili na e-mail fermaj@zmergo.hr.

Facebook događaj

Maksimalan broj polaznika po radionici je 10, a prednost pri odabiru imaju oni mladi koji u Opatiji žive, rade i/ili školuju se, volontiraju i sl. Sudjelovanje je za sudionike u potpunosti besplatno.

Aktivnost se provodi kroz projekt Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA kojeg financijski podupiru Grad Opatija i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...