Početna - IZDVOJENO - Protekli vikend 28 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Protekli vikend 28 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ

Proteklog vikenda, od 2. do 4. prosinca na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene.

Teško su ozlijeđeni 81-godišnji pješak i 19-godišnji vozač osobnog vozila. Pješak je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila 2. prosinca oko 15.30 sati u Ulici Antuna Barca u Rijeci kada ga je oborilo osobno vozilo, kojim je krećući se unatrag upravljao 56-godišnji vozač. Vozač je ozlijeđen jučer oko 17.35 sati  u prometnoj nesreći koja se dogodila na Škurinjskoj cesti u Rijeci, kada je izgubio nadzor nad vozilom te udario u betonski zid izvan ruba kolnika, a potom i u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljala 64-godišnja vozačica, koja je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđena.

 

Tijekom vikenda zabilježen je 431 prometni prekršaj, od kojih najviše – 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja prekoračenja brzine, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te 327 drugih prometnih prekršaja.

Od prekršaja prekoračenja brzine izdvajamo osobno vozilo marke Audi, stranih registracijskih oznaka kojim je 2.prosinca u 15.53 sati upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin krećući se iz smjera Rupe prema Rijeci brzinom od 174 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 3,40 g/kg izmjerena je 2. prosinca oko 21.20 sati na području Krka gdje je policija zaustavila 58-godišnjeg vozača koji je upravljao Ford fiestom, bez registracijskih oznaka. Istog dana oko 22.55 sati u Crikvenici je zaustavljen 35-godišnji vozač Renaulta s koncentracijom alkohola od 1,64 g/kg, dok je jučer na području Matulja oko 17.05 sati zaustavljen 61-godišnji vozač Seat cordobe s 1,65 g/kg, a oko 22.10 sati u Opatiji 28-godišnji vozač Renaulta s koncentracijom alkohola od 1,22 g/kg.

Dio vozača zatečenih u činjenju prometnih prekršaja je zadržan u službenim prostorijama policije, a svi počinitelji prometnih prekršaja  su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte sve liburnijske pustove

Uz pusta Njurgala ispred Mrkata obješeni su i pusti u ostalim dijelovima Opatije i okolice, naše oko kamere zabilježilo je ...