Početna - IZDVOJENO - Proteklog tjedna 60 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Proteklog tjedna 60 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 60  prometnih nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 55 lakših.

U prometnim nesrećama  nije bilo smrtno stradalih osoba, pet je osoba teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 648.400 kuna.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, osam stranih državljana, ali i osam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 408 vozača, od kojih je kod njih 37 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog vozača do 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 13 ih je bilo u dobi  između 18. i 25. godine života, a 11 je bilo u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,06 g/kg izmjerena je 28. rujna oko 16.50 sati 43-godišnjem vozaču, koji je na području Škrljeva upravljao osobnim vozilom marke Lada, riječkih registracijskih. Svojim vozilom udario je u osobno vozilo marke Ford parkirano na travnatoj površini te je ono uslijed udara odbačeno i udarilo u betonski zid dvorišta, dok je 43-godišnji vozač  Lade u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...