Početna - IZDVOJENO - Provedi zimske praznike u CTK Rijeka
zimska škola

Provedi zimske praznike u CTK Rijeka

Iskoristi zimske praznike i uključi se u neku od besplatnih radionica u Centru tehničke kulture Rijeka. U sklopu Zimske škole CTK Rijeka priprema pet radionica: Zagrebi za zabavu, Složi si komp, Eko-glagoljaši, Fotomaheri i Videomaheri.

 

Zagrebi za zabavu

Želiš programirati, ali ti svi govore da si premali?! Zagrebi za zabavu i pokaži im suprotno. Programirat ćemo vizualno u programu Scratch, jer obično programiranje je previše dosadno za male genijalce 😉

Radionica je namijenjena učenicima od 2. do 8. razreda osnovne škole, a održat će se od 28. do 31. prosinca od 10:00 do 11:30 sati.

Složi si komp

Gigahertz-i, gigabyte-i, jezgre, RAM, SATA, SSD, PCI-express? Ove riječi ti stvaraju zbrku u glavi? Nema problema, dođi na radionicu Složi si komp i nauči kako složiti računalo od početka, koje komponente su kompatibilne te kako pojačati svoje računalo izmjenom nekih dijelova.

Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, a održat će se 29. i 30. prosinca od 12:00 do 13:30 sati. Na radionicu možete i ne morate donijeti vlastito računalo.

Eko-glagoljaši

Da, i to nam uspijeva – spojit ćemo glagoljicu i ekologiju! Polaznici će se upoznati s osnovama glagoljaškog pisma, a od otpadnog materijala izrađivat ćemo upotrebne predmete na temu glagoljive. Radionica je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, a održat će se 29. i 30. prosinca od 12:00 do 13:30 sati.

Fotomaheri

Obožavaš fotografirati? S aparatom ili mobitelom? Želiš produbiti svoja znanja o fotografiji i obradi fotografije? Na radionici ćemo naučiti osnove fotografije, korištenja opreme za fotografiranje, izaći ćemo na teren i potom obrađivati fotografije u Photoshopu.

Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, a održat će se 4., 5., 7. i 8. siječnja od 10:00 do 12:30 sati.

Videomaheri

Kako nastaje film? Od scenarija do snimanja i montaže – sve će to naučiti videomaheri.

Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, a održat će se 4., 5., 7. i 8. siječnja od 13:00 do 15:30 sati.

Zimuj u CTK Rijeka! Sve što trebaš učiniti jest prijaviti se na radionicu/e koja ti se najviše sviđa/ju. Radionice se održavaju uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Rijeke.

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...