Početna - IZDVOJENO - Prva adventska svijeća u Opatiji

Prva adventska svijeća u Opatiji

Na fontani na Slatini sinoć upaljena prva adventska svijeća

Sinoć je na Slatini održan svečani program paljenja prve adventske svijeće u kojem je nastupio Klapski zbor Opatija te solistica Andrina Frleta uz klavirsku pratnju. 

Svijeću su zajedno upalili gradonačelnik Ivo Dujmić i pateri Ivan Tambolaš, župnik Župe sv. Jakova i Petar Belanić, župnik Župe sv. Ane Volosko.

Advent je vrijeme mira, ljubavi i zajedništva u kojem želimo i trebamo biti sa svojim bližnjima, svojim obiteljima i prijateljima, vrijeme u kojem se nadamo i vjerujemo u dobro, naglasio je gradonačelnik Dujmić prije paljenja svijeće te istaknuo kako je Opatija Advent postao prepoznatljiv turistički događaj koji u Opatiju privlači sve više domaćih i stranih gostiju.

Nakon paljenja prve adventske svijeće i blagoslova, Opatijci i njihovi gosti nastavili su uživati u bogatoj ponudi Adventa na tri lokacije: na Ljetnoj pozornici, kod Šporera i na tržnici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

Dječji karnevalski korzo, tradicionalno opatijsko pusno događanje u svojem je 23. izdanju okupilo rekordan broj sudionika – čak više od ...