Početna - IZDVOJENO - Prvi čuvani parking za bicikle u Hrvatskoj

Prvi čuvani parking za bicikle u Hrvatskoj

Volite se voziti biciklom i posjedujete omiljenog ljubimca na dva kotača za kojeg ste emotivno i materijalno vezani? Onda spadate u brojnu populaciju koju je otvaranje prvog čuvanog parkinga za bicikle u Zagrebu itekako oduševilo.

Lanac za bicikle je kreativno i praktično rješenje za sve probleme oko sigurnog parkiranja bicikla u centru grada, a čuvanje bicikla iznosi samo 2kune po satu. Tako u centru grada možete bezbrižno ostaviti svoj bicikl bilo da ste otišli na kavu, ručak, sastanak ili ste s biciklom došli na posao. A bezbrižnost je baš u Zagrebu vrlo bitna jer upravo tamo nestane najveći broj bicikala. U 2011. godini nestalo ih je u vrijednosti od čak 2 milijuna kuna, a pronađe se nažalost tek svaki deseti, zbog čega je potreba za ovakvim parkingom bila itekako velika.

O popularnosti bicikala kao prijevoznog sredstva ne treba ni govoriti. U 26 od 28 država EU u 2012. godini prodano je više bicikala nego automobila, a države čak i materijalnim sredstvima potiču zaposlenike na vožnju biciklom. Korisnici bicikle vješaju na kuke i ostavljaju u zatvorenom prostoru za dvije kune po satu, a uveden je i mjesečni najam.

Bicikl je tada u sigurnim rukama a zaposlenici, ukoliko želite, mogu u međuvremenu obaviti i mali servis Vašeg bicikla. Sitni popravak bez materijala (uključuje jedan popravak) iznosi 20 kuna, a podrazumijeva krpanje gume, podešavanje mjenjača, podešavanje kočnice, montiranje zračnice, montiranje gume, podmazivanje lanca i sl.

Tu je i mali servis, koji uključuje provjeru kompletnog bicikla, podešavanje mjenjača, podešavanje kočnica, provjeru felgi, a cijena mu je 60 kuna te  centriranje felgi, koje iznosi 25 kuna po felgi.

Parkiralište za bicikle radi svaki dan od 8 ujutro do 23 sata navečer, a zagrebački biciklisti sada bezbrižno obavljaju  svoje dnevne aktivnosti dok je njihovo prijevozno sredstvo na sigurnom.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...