Početna - IZDVOJENO - U prvih sedam mjeseci Kvarner je posjetilo gotovo 1,4 milijuna gostiju
tz opatija

U prvih sedam mjeseci Kvarner je posjetilo gotovo 1,4 milijuna gostiju

Samo u mjesecu srpnju Kvarner se povećao za 674.000 ljudi, što je više nego dvostruko od broja domicilnog stanovnistva! U odnosu na srpanj prošle godine gostiju je 14 posto više, a ostvarili su 10 posto više noćenja.

Brojevi govore o tome o kakvoj se “turističkoj košnici” na Kvarneru radi, a nije teško zamisliti kako izgleda špica turističke sezone, vjeruje direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov koja tvrdi da to nije iznenađenje.

Odziv gostiju je rezultat marketinških aktivnosti na najvažnijim emitivnim tržištima s kojih je došlo gotovo 80 posto gostiju, a to su Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija, Mađarska i Češka iza kojih slijede Poljska i Slovačka.

Peršić Živadinov podsjeća da su trud u pripremu sezone uložili redom svi turistički gospodarski subjekti i lokalne turističke zajednice kojima ujedno i čestita na dobro odrađenom poslu.

U prvih sedam mjeseci Kvarner je posjetilo gotovo 1,4 milijuna gostiju i ostvareno je više od sedam milijuna noćenja. Prvi broj veći je pet, a drugi šest posto i iz toga proizlazi da je vrijeme prosječnog boravka gostiju na Kvarneru povećano.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Ronjgov za Lhotku”

Učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova uključili su se u akciju sakupljanja sredstava za obnovu Glazbene škole “Fran Lhotka” u ...