Početna - IZDVOJENO - PU primorsko-goranskoj zahvalnica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ
web

PU primorsko-goranskoj zahvalnica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

Jučer je u Opatiji, u hotelu „Ambasador“ održana svečanost obilježavanja 120. godišnjice djelovanja hitne medicinske službe u Hrvatskoj. Uz župana Primorsko-goranske županije, Zlatka Komadinu, svečanosti su nazočili ministar zdravlja, Rajko Ostojić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, gradonačelnici Rijeke i Opatije, Vojko Obersnel i Ivo Dujmić te brojni stručnjaci s područja zdravstva.

U uvodnom govoru župan Komadina se u ime građana zahvalio svim djelatnicima hitne službe koji svakodnevno spašavaju živote, dok je ministar zdravlja, Rajko Ostojić istaknuo kako je hitna medicina zrcalo tri stvari – organiziranosti, stručnosti i humanosti. Zahvaljujući tome spašeni su mnogi životi, a samo tijekom prošle godine Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije obavio je gotovo 23 tisuće intervencija na terenu te 16 500 pregleda u ambulanti.

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije na svečanosti je dodijelio zahvalnice dr Fredu Zeidleru, Vatrogasnoj zajednici Primorsko-goranske županije i Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Zahvalnicu za poseban doprinos u radu Zavoda ostvaren iznimno profesionalnom i uspješnom suradnjom u ime načelnice Policijske uprave primorsko-goranske, Senke Šubat preuzeo je Damir Brnas, načelnik Policijske postaje Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...