Početna - IZDVOJENO - Pučka fešta Lučina u Rukavcu
lucina_rukavac_2014
web

Pučka fešta Lučina u Rukavcu

Ova tradicionalna fešta posvećena je Sv. Luki, a održava se sutra i u nedjelju 19. listopada u rukavačkom kulturnom domu gdje je najavljen zanimljiv program pun kulturnih i gastronomskih dogašanja. Bit će tu uobičajena izložba gljiva, a ove godine je tu i novoosmišljeni Mići rukavački samanj. Organizatori događanja su Mjesni odbor Rukavac, Gljivarska udruga Ožujka te LAG ”Terra Liburna” , a pokrovitelj je Općina Matulji.

Program će počinje sutra od 14 sata kada se otvara izložba gljiva. U 17 sati je svečana sveta misa, a od 18 sati kreće predavanje ”Lukići va medicine” koje će održati članovi Gljivarske udruge Ožujka u prostoru Agroturizma ”Manjon”. Na istom mjestu, od 19 sati, predavanje ”Priprema zimnice” održat će Mirta Blažević, a očekuje se i nastup gostiju večeri, klape ”Liganj”.

Dan nakon, u nedjelju, 19. listopada, nastavlja se izložba gljiva koju će se moći pogledati od 10 do 21 sat, a od 10 do 18 sati razgledati će se moći i Mići rukavački samanj koji će se održati na ”Kinkeloven tarace”. Od 18 sati predviđeno je predstavljanje GSR ”Pod Učkun” u prostoru Agroturizma ”Manjon”, a gosti večeri su Mješoviti zbor ”Štorija” i Rukavački muzikanti”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...