Početna - IZDVOJENO - Putokazi i njihovih 30 godina
Foto:web

Putokazi i njihovih 30 godina

Prvi  predstavnici  Hrvatske na Eurosongu bili su Putokazi,  sada već davne 1993. godine sa pjesmom “Don’t Ever Cry”.  Osvojili su 15. mjesto i otvorili vrata svim slijedećim predstavnicima naše zemlje.

Netko je za njih jednom izjavio:  jedinstvena glazbena pojava na sceni Hrvatske od 22.02.1984.  Višeglasnu izvedbu ukomponiranu u decentne orkestracije prati plesni i scenski pokret pjevača i prvi je ansambl takvog tipa u srednjoj i istočnoj Europi. Šesto mladih pjevača u dobi od 15 do 25 godina  “odrastalo”  je formirajući stav o glazbi, životu.

Putokazi nisu samo jedinstveni u izvođenju svoje glazbe, oni su inovatori i u prezentaciji  tridesetogodišnjeg rada,  koliko je sada iza njih. Postavljanje  izložbe  “Putokazi, vremenska kapsula br.30” u  galeriji Kortil u HKD-u  to i dokazuje.

– Izložbu smo zamislili kao retrospektivu Putokaza, i zahvaljujući QR kodovima i smartphonima svaki posjetitelj može sam izabrati koji ga sadržaj zanima, želi li pogledati sliku, spot ili samo čuti skladbu. Sam bira sadržaj koji želi konzumirati. Ova izložba živi sad u Kortilu, a poslije će živjeti virtualno, na stranicama Putokaza i rasti iz dana u dan, sa sadržajem koji sve generacije budu slale, pričama i anegdotama –  kazao je Alen Petrić, koji zajedno s Tajči Čekada je zaslužan za postav izložbe.Velikim pljeskom pozdravljen je i govor Mirande Đaković, zaslužne što Putokazi uopće postoje.

Gradonačelnik Vojko Obersnel  je obećao pomoć u obilježavanju  ovako značajnog jubileja tokom cijele 2014. godine. Izložba je otvorena  do 24. veljače 2014.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...