Početna - IZDVOJENO - Rade Šerbedžija pomaže Bradu Pittu sagraditi studio u Rijeci?

Rade Šerbedžija pomaže Bradu Pittu sagraditi studio u Rijeci?

Brad Pitt, jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena nedavno je  posjetio Šibenik radi poslovnih investicija, a sad u javnost izlazi i informacija kako bi popularni glumac trebao na riječkom području uz pomoć Rade Šerbedžije izgraditi filmski studio, piše 24 sata.

“Brad mi je dobar prijatelj i s njim sam počeo pregovarati o ulaganjima u Hrvatsku i prije nego što je njegova supruga Angelina Jolie 2012. prvi put došla na Brijune pogledati moju predstavu ‘Kralj Lear’”, kaže Rade Šerbedžija (70).

Hrvatski glumac, koji je s Bradom Pittom (52) igrao u ‘Zdrpi i briši’ Guya Ritchieja (47), a imao je ulogu i u Jolieinu (41) redateljskom prvijencu ‘U zemlji krvi i meda’, dodaje kako holivudski velikan i miljenik žena intenzivno razmišlja o gradnji filmskog studija u Rijeci i na Kvarneru. Šerbedžija je, naime, o tome već razgovarao s riječkim gradskim poglavarstvom.

Brad je na jadranskoj obali bio prošli tjedan. Posjetio je Šibenik, Zadar, Biograd i Kornate. Hrvatsku je poslije opisao kao najljepšu zemlju u kojoj je ikad bio. U Zablaću kraj Šibenika oskarovac planira uložiti novac u luksuzni resort s hotelima, vilama, marinom i golf-terenima. Na projektu će surađivati i arhitekt Nikola Bašić, autor legendarnih Morskih orgulja u Zadru. Brad je prvo mislio investirati u resort nasuprot Brijuna, a i te pregovore mu je omogućio Šerbedžija.

Nije čudno što se Pitt zanima upravo za filmski studio u Rijeci jer, osim što glumi i režira, Amerikanac je i vlasnik uspješne producentske tvrtke Plan B, koju je još 2001. osnovao s Jennifer Aniston (47), od koje se razveo poslije pet godina braka, kad je upoznao fatalnu kolegicu Jolie, navode u dnevniku 24 sata te dodaju da Pitt i Jolie već dulje vrijeme razmišljaju o kupnji kuće na području Istre.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...