Početna - KULTURA - Radio Kastav počeo s emitiranjem programa

Radio Kastav počeo s emitiranjem programa

Grad Kastav od sada se može pohvaliti svojom radijskom postajom.

„Nakon tri godine iščekivanja i borbe za frekvenciju za područje grada Kastva uspjeli smo se, u suradnji s Gradom Kastvom, izboriti za novi radio koji će emitirati na 90,3 megahertza. Imat ćemo vrlo otvoren program, posvećen lokalnim temama, udrugama, poduzetnicima, obrtnicima, svima onima koji se bave kulturnim stvaralaštvom i javnim poslom, svima onima koji imaju nešto zanimljivo za reći i predstaviti“, kazao je Dean Farina, vitalni dio ekipe okupljene oko uzbudljivog medijskog projekta.

Radio Kastav poslovat će kao neprofitni radio, jer osnivač mu je udruga, što znači da u odnosu na komercijalne radijske postaje značajno manje vremena u danu smije ostaviti za „najomraženiji“ dio programa – oglase. Umjesto toga, program će ispuniti kvalitetnom domaćom glazbom i zanimljivim temama.

„Puštat ćemo isključivo domaću glazbu, s time da ćemo pokušati u programu imati čim više čakavske glazbe, a slušatelje će sasvim sigurno zainteresirati informacija da se vraća vrlo popularna emisija „Domaći kantunić“ koja je pokrenuta na Radiju Maximum, a kasnije je bila odlično prihvaćena i na Domaćem radiju. Nina Dukić Srok i Željko Đerić ponovo će nedjeljom od 10 do 13 ispuniti eter sa sadržajem koji je uistinu nedostajao slušateljima sve ovo vrijeme“, kazao je Farina.

Također, za sve ostale koji žive izvan Kastva, ali žele slušati kastavski radio, na raspolaganju je internet jer će se program emitirati i putem radijske web-stranice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Od Antonji pa na daje lepo je va našen kraje”

Jučer se je, na Antonju tradicionalno dizao pust. Diljem Opatije, Kastva i Općine Matulji obilježio se početak petog godišnjeg doba. ...