Početna - IZDVOJENO - Radionica stop motion animacije
animacija

Radionica stop motion animacije

Radionice eksperimentalne animacije odvijati će se od 22. do 25. studenog 2015. u Filodrammatici.

Polaznici/e će uz mentorsko vodstvo Ane Hušman na nove načine promišljati sliku, zvuk, montažu i narativ. Medij animacije pruža gotovo neograničene mogućnosti eksperimentiranja, a s naglaskom na potrebi/nužnosti za eksperimentom moguće je izbjeći stereotipizirane repeticije ustaljenih formi umjetničke produkcije. Fokus radionice jest na procesu stvaranja i na učenju, a ne konačnom proizvodu jer je u eksperimentalnim formama neuspjeh često instanca iz koje se izvode kvalitetni zaključci.

Prijave moraju sadržavati kontakt i osnovne podatke o prijavitelju/ci te kratki opis dosadašneg iskustva na području videa. Prijave se šalju na e-mail adresu filmaktiv@filmaktiv.org, pod naslovom “Prijava za primijenjeni video”, najkasnije do petka 20. studenog 2015.
 
Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima.
Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije.

Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.
Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, Beograd, Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam DOK, Leipzig, Deutschland.
Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogućnostima artikulacije…

Radionica eksperimentalne animacije provodi se u sklopu projekta “Primjenjeni video” – ciklusa specijaliziranih radionica primjene videa u druge umjetničke forme sa svrhom stvaranja novih značenja. Projekt je osmišljen s idejom inovativne primjene videa u drugim medijima, a korisnike se potiče na otklon od klasične upotrebe videa s ciljem poticaja intermedijalnog stvaralaštva.

Projekt “Primijenjeni video” podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...