Početna - TOP - RADIONICA SUHOZIDA PETREBIŠĆA 2018.

RADIONICA SUHOZIDA PETREBIŠĆA 2018.

U slikovitom naselju Petrebišća na južnim obroncima Učke iznad Mošćeničke Drage, udruga Dragodid je devetu godinu za redom održala ljetni kamp i radionicu o gradnji suhozida.

Volonterski kamp za studente i mlade željne stjecanja znanja i iskustva u tradicijskoj tehnici gradnje na krškom području i ove je godine bio vrlo uspješan.

Uz ranije dovršene radnje obnove slamnatog krova i krova od kamenih ploča na pastirskeim nastambama, vađenja ploča iz omanjeg kamenoloma, izmjeru građevinskih objekata i popravka suhozidnih zidića, na ovogodišnjem su kampu stručnjaci i sudionici pridonijeli daljnjoj obnovi ovoga ljupkoga, ljetnoga selišta vrijednih Učkara kroz povijest.

Cilj obnove sela Petrebišća, koja se ostvaruje u suradnji s općinom Mošćenička Draga, jest vratiti ovom naselju njegov izvorni izgled i osposibiti obnovljene nastambe da služe kao planinarska skloništa ili prostori za kulturna događaja.

Vidimo se iduće godine u lipnju na prijavama za Kamp Petrebišća 2019!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

tz opatija

Najbolji hrvatski gradovi – Opatiji drugo mjesto

Opatija osvojila drugo mjesto u kategoriji najbolja kvaliteta života Nagrade za najbolje hrvatske gradove u kategorijama gospodarstvo, socijalna, obrazovna i demografska politika, najbolja kvaliteta ...