Početna - AUTOMOTO - Rally vozači okupirali centar Opatije

Rally vozači okupirali centar Opatije

Ovog petka, 04, svibnja, započeo je 27. Rally Opatija 2018. Posebnu pozornost privlače automobili klase R5, vrijedni oko dva milijuna kuna.

Deset je posada prijavilo dolazak upravo s takvim bolidima, između ostalih i prošlogodišnji pobjednici Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Veliku konkurenciju imat će u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su pobjeđivali u Opatiji 2015. i 2016. godine.

Brzinski ispiti isti su kao i prošle sezone. U petak, 4. svibnja dva put će se voziti Breza – u dnevnom i noćnom izdanju. Subota, 5. svibnja donosi po tri prolaska Šušnjevicom, Boljunom i Učkom. Svi su brzinci zahtjevni, no posebno odskače Šušnjevica kao jedan od tehnički najtežih u prvenstvu Hrvatske s mnoštvom prijevoja i vezanih zavoja uz prosječnu brzinu najbržih posada veću od 110 km/h. Najposjećeniji brzinski ispit opatijskog rallya je Breza, koju već tradicionalno u petak kasno poslijepodne i navečer prati nekoliko tisuća gledatelja.

Foto: Smiljan Prpić
Foto: Smiljan Prpić

Manje promjene dogodile su se u itinereru zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 Matulji – tunel Učka, a tijekom natjecanja povremeno će se zatvarati i Ulica maršala Tita u središtu Opatije zbog održavanja startne i ciljne ceremonije. Predviđena je zabrana prometa dionicom od raskrižja s Ulicama Feliksa Perišića i Matka Laginje do raskrižja s Ulicom Vjekoslava Spinčića u petak, 4. svibnja od 15 do 21 i dan kasnije od 16 do 22.

Organizator natjecanja je AK Opatija uz pomoć AK Delta Sport, AK INA Millenium i AK Rijeka. Uz Prvenstvo Hrvatske, opatijski rally boduje se i za Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitropa rally kup te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine. Rekordan broj posada na Rally Opatija stigao je 2016. godine, kad ih je nastupilo 108 iz 11 zemalja. Nikad ranije, niti kasnije nije se u Hrvatskoj okupio toliki broj posada na jednom rallyu, a ove godine upravo se u Opatiji na startu našao sličan broj automobilista.

rally4

Foto: Smiljan Prpić

Preuzeto s: www.fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Nogometaši Rijeke doputovali iz Portugala

Nogometaši Rijeke u ponedjeljak navečer vratili su se iz Portugala gdje su proteklih deset dana proveli na zimskim pripremama uoči ...