Početna - IZDVOJENO - Ranč “Anđeli”
Foto : Sergej Drechsler
Foto : Sergej Drechsler

Ranč “Anđeli”

Ranč »Anđeli« mali je ranč smješten u Anđelima, u blizini Matulja kojeg sa svojim suprugom Zoranom vodi Klaudia Dokozić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije.
Ranč kojega su uspjeli oformiti u tri godine pruža jahanje za djecu, jahanje za osobe s invaliditetom, manje ture po šumi, mogućnost proslava rođendana te ostale aktivnosti. Planiraju uskoro i radionicu izrade kozjeg sira.
Ranč ima rehabilitacijskog konja Larisu, mirne naravi i milog pogleda koji ulijeva povjerenje.
“Životinje ne osuđuju, one prilaze svakome, imala li ta osoba bilo kakav hendikep ili neku drugu poteškoću, a mi uvijek imamo zadršku prema takvim osobama. Kroz Udrugu pokušavamo objasniti ljudima da su to ljudi kao i mi svi ostali, i njima jednako rade hormoni kao i nama… naravno, tu su određene teškoće” izjavila je Klaudia Dokozić.
Ranč broji šest konja, 25 koza, 13 jarića i dvije mace. Vikendima ga pohađaju zaljubljenici u konje te djeca i osobe s invaliditetom koji žele pobjeći od stresa i gradske vreve i pronaći malu oazu za opuštanje i učenje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...