Početna - IZDVOJENO - Referendum o braku je nepotreban, to isto piše u zakonu

Referendum o braku je nepotreban, to isto piše u zakonu

Udruga „Juris Protecta“: Referendum inicijative „U ime obitelji“ je nepotreban.

Referendum inicijative U ime obitelji je nepotreban jer u Obiteljskom zakonu čl. 5 stoji da je brak životna zajednica žene i muškarca. Nije predviđeno nijednim zakonom da se istospolne zajednice nazivaju brakom. Stoga ne postoji racionalan razlog za održavanje referenduma.

Održavanje Referenduma košta 48 milijuna kuna i neodgovorno je potrošiti taj iznos za nešto što ničemu ne služi, a deseci tisuća hrvatskih građana kopaju po smeću da se prehrane, kažu iz JP-a.

Obiteljski zakon 2003. donijela je Vlada Ivice Račana i tamo točno stoji “Brak je zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca“, a sadašnja vlast, smatra Juris Protecta, trebala bi se umjesto reguliranja jednospolnih zajednica, unapređenjem zdravstvenog odgoja u školama i uvođenjem dvojezičnih natpisa baviti osnovnim pretpostavkama za uspostavu pravne države i pokretanje gospodarskog razvoja.

Predlažemo inicijatorima referenduma da odustanu od održavanja i pokrenu peticiju za prikupljanje potpisa na teme kao što su promjena Zakona o HRT-u kojim će se omogućiti javna kontrola Hrvatske radiotelevizije, donošenje Zakona o odvjetničkim tarifama, kojim će se onemogućiti sadašnja pljačka te donošenje Zakona o lustraciji, kojim će se onemogućiti rad u državnim i komunalnim službama pripadnicima tajnih službi i njihovim doušnicima iz doba komunističke diktature – kaže predsjednik Udruge Zlatko Željko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...