Početna - IZDVOJENO - Reiner: Farsa u Saboru je poraz parlamentarne demokracije
reiner
foto: HDZ

Reiner: Farsa u Saboru je poraz parlamentarne demokracije

HDZ-ov Željko Reiner komentirao je  događanja u Saboru od četvrtka, osudivši farsu u režiji SDP-a koja se tamo dogodila.

-Mi naprosto nismo htjeli sudjelovati u ovoj farsi koju je SDP priredio. Da predlože gospodina profesora Podolnjaka, a da uopće nisu njega pitali niti pitali njegovu stranku. Niti su oni osobno, niti itko iz njegove stranke potpisali prijedlog, nego je to učinilo 55 SDP-ovaca i s time se pojavili u Saboru. Naravno da su očekivali ovakav ishod, oni su s time valjda veseli. Ali to nije poraz SDP-a, to je poraz parlamentarne demokracije na način na koju je vidi SDP. ‘Give me five’ i veselo se smiješiti, ali to nije za smiješiti se, nije dobro da Hrvatska nema Sabor, da nema stabilnu Vladu nakon četiri godine vrijednosnog i gospodarskog uništavanja, nije tu ništa niti za smijati se niti veseliti se – rekao je akademik Reiner gostujući na N1.

Zasmetalo ga je kršenje poslovnika, uključujući i odbijanje zahtjeva HDZ-a za stankom kako bi razmotrili prijedlog o Podolnjaku kao predsjedniku Sabora.

-Tu se najbolje i najzornije pokazalo koliko se kršio poslovnik za vrijeme ove sjednice. On nije mogao dobiti riječ jer je rekao da se javlja u ime kluba HDZ-a, a istodobno se može tvrditi da je gospođa Sobol i dalje predsjednica bivšeg Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Neki bivši odbori mogu funkcionirati, neki ne mogu, prema individualnoj odluci SDP-ovog predsjednika Sabora. To je ono što je loše i što su četiri godine radili – kazao je Reiner.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...