Početna - IZDVOJENO - Reiner: Idući tjedan imat ćemo većinu
reiner n1
foto: N1

Reiner: Idući tjedan imat ćemo većinu

Hoćemo li za tjedan dana imati konzultacije koje će iznjedriti novog mandatara?

– Nadam se da hoćemo. To je za tjedan dana i to je jedan realan rok da se neke stvari raščiste iako smo mi u puno stvari sukladni s Mostom upravo na temu reformi. Most je reformska stranka. I HDZ zagovara potrebu strukturnih reformi, rekao je Željko Reiner (HDZ) za N1 televiziju.

Što se tiče pitanja je li HDZ pristao na nestranačkog premijera, Reiner je rekao da će se u “razgovorima s Mostom naći najbolja kadrovska rješenja”.

– Ponavljam da to uključuje mogućnost razgovora o nestranačkom premijeru vlade. Što može i ne mora biti – rekao je Reiner.

Na pitanje da će s Mostom HDZ imati 75 zastupnika i da će im faliti još jedan za većinu u saboru, Reiner je rekao kako će imati sigurnu saborsku većinu. Na pitanje da li je, kako bi imali većinu, moguća opcija dogovora s Milanom Bandićem, Reiner je rekao:

– O imenima ne bih odgovorio. U ovom času razgovori su između Domoljubne koalicije i Mosta.

Na pitanje je li im moguća koalicija s HDSSB-om, Reiner je rekao:

– Za HDZ je prihvatljiv sporazum sa svima onima koji žele dobro Hrvatskoj bez obzira jesu li više desno orijentiran ili centristički orijentiran ili čak i lijevo. Tko god želi dobro i želi reforme dobro je došao da nam se pridruži. Na pitanje da li im je prihvatljiv HNS, Reiner kaže:

–  Mi ne odustajemo ni od koga tko je voljan raditi za dobro Hrvatske. Nažalost, SDP je rekao da njih nije briga za to i da im do toga nije stalo. Oni su ružno govorili o HDZ-u i Mostu. Svi ostali ako iskreno žele dobro Hrvatskoj su dobrodošli.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...