Početna - IZDVOJENO - Rekordan broj prijava u Dječji vrtić Matulji

Rekordan broj prijava u Dječji vrtić Matulji

Povodom izrazito visokog broja prijava u DV Matulji na svom Facebook profilu obratio se i općinski načelnik Vedran Kinkela:

“Imamo rekordan porast prijava u Dječji vrtić Matulji i 94 neupisane djece s područja Općine Matulji, od kojih 20 nije ispunilo uvjet dobi. Rješavamo situaciju i prenamjenom Doma Rukavac te preraspodjelom skupina unutar postojećeg objekta vrtića u Rukavcu dobit ćemo 1 novu vrtićku i 1 novu jasličku skupinu. U suradnji s obrtima za čuvanje djece i vrtićima drugih osnivača zbrinut će se dodatnih 35-40 djece, uz subvencioniranje njihovog smještaja od strane Općine. Ovim mjerama ublažit ćemo nastalu situaciju i riješiti veći dio zahtjeva. Matulji imaju sve više mladih obitelji pa planiramo graditi i novi objekt vrtića u Rukavcu, koji ćemo prijaviti za dobivanje državnih sredstava na natječaju u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com