Početna - IZDVOJENO - Rekordni turistički rezultati na Kvarneru
madona-opatija
Foto: FreePix.biz

Rekordni turistički rezultati na Kvarneru

Kvarner u turizmu ove godine bilježi rekordne rezultate, uz porast broja noćenja od pet posto. Kako su istaknuli župan Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, jednim dijelom tomu su doprinijela globalna zbivanja i promjene turističkih trendova, a svakako treba istaknuti zalaganje turističkih djelatnika, investiranje i u ponudu i u smještajne kapacitete, te marketinške djelatnosti Turističke zajednice. S obzirom na uzlazni trend i povoljnu vremensku prognozu, očekuje se uspješna postsezona.

Za ovakve rezultate zaslužni su i iskoraci koji su se dogodili primjerice na Malom Lošinju koji se strelovito diže na ljestvici turističke ponude Kvarnera. Od konkretnih projekata u turizmu župan je spomenuo otvaranje prvog vinskog hotela Vinotela u Vrbniku, hotele Omorika i Varaždin koji su dignuti na četiri zvjezdice, otvaranje adrenalinskog parka na Kačjaku, uređenje prve plaže za pse u Crikvenici, razvoj lošinjske zračne luke, razvoj i otvaranje novih nautičkih kapaciteta kao što je marina Muroskva u Novom Vinodolskom…

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov izrazila je zadovoljstvo uspješnom turističkom sezonom te rekla kako smo prije isteka mjeseca kolovoza premašili prošlogodišnje rezultate za taj mjesec. Do kraja srpnja ostvareno je povećanje noćenja od 6 posto u odnosu na prošlu godinu, ”a prisjetimo se da smo već za prošlu godinu govorili da je rekordna i najbolja od kad Hrvatska postoji. Ove godine smo ostvarili još bolje rezultate. Naravno, čestitke idu svim turističkim djelatnicima jer to nije rad jedne institucije ili male šačice ljudi, u turizmu se dobri rezultati mogu postići samo zajedničkim radom svih”, rekla je direktorica.

Marketinške aktivnosti i sajamski nastupi su urodili plodom, primjetno je povećanje dolazaka gostiju upravo iz tih destinacija. Prvenstveno se to odnosi na Njemačku koja zauzima oko 30 posto svih dolazaka na Kvarner. Spomenula je još i Italiju koja već godinu i pol sistemski raste a čije goste ne ograničava sezonalnost, te Sloveniju čiji gosti ostvaruju oko 12 posto dolazaka na Kvarner.

Od turističkih destinacija Peršić Živadinov spomenula je Krk koji ostvaruje preko 30 posto u ukupnom udjelu turizma Kvarnera, slijede Rab, Lošinj, Crikvenica, Opatija. Sve turističke destinacije Primorsko-goranske županije su u plusu i sva tržišta bilježe rast.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...