Početna - IZDVOJENO - Rezultati 24-satne akcije nadzora brzine  
policija-rotirka
ilustracija

Rezultati 24-satne akcije nadzora brzine  

 

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja provedena je 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Inače, akcija je provedena sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije ne samo s ciljem represivnog već i preventivnog djelovanja na sve vozače.

Akcija je provedena na ukupno 31 lokaciji na području ove Policijske uprave, od kojih 27 u naseljima te 4 izvan naseljenih mjesta, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

U sklopu akcije po prvi put na području Policijske uprave primorsko-goranske korišten je stacionarni radarski uređaj  Gatso. Riječ je o uređaju novije generacije, koji sadrži digitalni zapis te automatsku obradu svih podataka.

Tijekom trajanja akcije evidentirano je sveukupno 269 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, od kojih su 172 prekršaja evidentirali policijski službenici prometne policije, a 97 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima. Također, od ukupnog broja prekršaja, 16 prekršaja prekoračenja brzine počinili su vozači motocikla.

Rekorder akcije je vozač motocikla čiji je prekršaj evidentiran jučer u 13,55 sati na Novoj cesti u Rijeci, gdje se kretao brzinom od 178 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Inače, jučer se na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, a devet prometnih nesreća je bilo s materijalnom štetom.

Provedbu akcije nadzora brzine kretanja vozila popratio je veći broj medija, a u pripremu akcije uključili su se i građani predlažući lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je četrdesetak građana, koji su svojim prijedlozima doprinijeli pripremi akcije na čemu im zahvaljujemo. Svi pristigli prijedlozi građana su razmotreni, od kojih je dio izabran te je na njima proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ove 24-satne akcije prometne policije. Također, i preostali prijedlozi građana su uzeti u obzir te će nadzor brzine kretanja vozila na njima biti proveden u narednim akcijama ili kroz redoviti nadzor i kontrolu prometa na cestama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...