Početna - IZDVOJENO - Rezultati kakvoće mora loši za dvije riječke plaže
more

Rezultati kakvoće mora loši za dvije riječke plaže

1. lipnja dan je kada i službeno počinje sezona kupanja na području Rijeke. I ove godine Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada dao je rezultate kakvoće mora na plažama našeg grada. Rezultati su uglavnom dobri, osim za dvije plaže.

Pojedinačne ocjene tijekom 2015. godine na svim mjernim točkama bile su podobne za kupanje, međutim godišnja ocjena ispala je lošija za plažu Grčevo zato što je procijenjen rizik fekalnog zagađenja, naglasila je Karla Mušković na kolegiju gradonačelnika. “Konačna ocjena je nešto lošija i za Kantridu i ono što bih posebno naglasila da smo upravo danas dobili i prva ovogodišnja ispitivanja na mjernim točkama na plažama grada Rijeke i svi su vrlo dobre kvalitete,” rekla je Mušković.

Na snazi je zabrana paljenja korova na otvorenom od 1. lipnja do 31. listopada izvijestio je na gradonačelnikovom kolegiju zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance. “Predlaže se da se donese odluka o ustrojavanju motriteljsko dojavne službe. Motrenje bi obavljali iz pilotskog kluba Krila Kvarnera, DVD Drenova i DVD Sušak Rijeka, također motritelji Hrvatskih šuma i komunalni redari Direkcije za komunalno redarstvo”, ističe Mance.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...