Početna - IZDVOJENO - Rezultati nadzora brzine te vozača mopeda i motocikla
policija
ilustracija

Rezultati nadzora brzine te vozača mopeda i motocikla

U petak, 29. travnja između 15 i 19 sati na području Policijske uprave primorskogoranske djelatnici prometne policije pojačano su nadzirali vozače mopeda i motocikala te brzinu kretanja vozila. Tijekom ova četiri sata evidentirano je ukupno 109 prometnih prekršaja, od kojih 81 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila.

Tako su u naseljenom mjestu zabilježena 23 prekršaja prekoračenja brzine, i to kod 21 vozača osobnih vozila te po jednog vozača motocikla i teretnog vozila. Prekoračenja do 10 km/h su zabilježena kod devet vozača, od 10 do 20 km/h kod pet vozača, dok je devet vozača prekoračilo brzinu za 20 do 30 km/h. Izvan naseljenog mjesta svi su prekršaji evidentirani kod vozača osobnih vozila, i to kod njih 28 za 10 do 30 km/h, a kod njih 30 za 30 do 50 km/h. Osim toga, tijekom pojačanog nadzora zabilježeni su i drugi prekršaji, kao što su upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita – dva prekršaja, upravljanje tehnički neispravnim vozilom – tri prekršaji te drugi prekršaji iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem kojeg su i sankcionirani svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja.

Pojačani nadzor proveden je u cilju prevencije stradavanja vozača mopeda i motocikla koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, dok je nepropisna brzina i dalje glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, tako se može reći da se svaka četvrta prometna nesreća evidentirana na području Policijske uprave primorsko – goranske dogodila se zbog nepropisne ili neprilagođene brzine.
Stoga će prometna policija i nadalje poduzimati mjere i radnje radi poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i prevencije prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...