Početna - IZDVOJENO - Ribanje (i ribarsko prigovaranje) – hepening prigovaranja na Kontu
ribanje

Ribanje (i ribarsko prigovaranje) – hepening prigovaranja na Kontu

U okviru pilot programaGrađanisvomgradu, kojim se nastoje omogućiti uvjeti za ponovno uspostavljanje zajednice i dijaloga te time potaknuti sadržajna revitalizacija nekada izrazito živih dijelovaSušaka, u petak 28. listopada održat će se događaj pod nazivomRibanje (i ribarsko prigovaranje). Mjestom održavanja ovog hepeninga prigovaranja bit će kultno okupljalište riječke mladeži Kont – pješački most na Rječini čija je izgradnja prije točno sedamdeset godina simbolički ujedinila i povezala Rijeku i Sušak.

Namjera okupljanja je da se javno – usmeno i pismeno – iskažu želje i potrebe bučne i nepristojne tinejdžerske populacije. Priređuju ga Učenička zadruga “Skica“ Građevinske tehničke škole Rijeka, umjetnica Nika Rukavina, neformalni glazbeni kolektiv KUD svi Turci, te mladi riječki dizajneri Leo Kirinčić i Marin Nižić. Navedeni sudionici izabrani su putem javnog poziva za osmišljavanje umjetničke instalacije kojeg su organizatori događaja,kanadska fundacija Musagetes i udruga Drugo more, raspisali početkom rujna.

Tijekom višesatnog susreta učenika srednjih škola na prostoru Konta, s ciljem preispitivanja kvalitete života adolescentske populacije i formiranja prijedloga za infrastrukturna i organizacijska unaprjeđenja na nivou grada i županije,iznosit će se problemi i nedostaci s kojima se ova populacija susreće u javnom životu svojih kvartova i susjednih mjesta. Jedan od rezultata okupljanja bit će stvaranje popisa kreativnih prijedloga za poboljšanje kvalitete života u sredinama iz kojih mladi dolaze, a koji bi se potom trebao uputiti nadležnim institucijama gradova, općina i županije.

Istovremeno će umjetnica Nika Rukavina uz pomoć zainteresiranih posjetitelja na prostoru Konta iscrtavati grafite, parole i citate, koristeći posebnu impregnaciju za beton koja iste čini vidljivima samo kada padne kiša. Za glazbenu dopunu cijelog okupljanja pobrinut će se KUD Svi Turci, neformalni glazbeni kolektiv nestalne postave i raznolikog izražaja pretežno instrumentalne glazbe. Nastao u Rijeci 2012.godine, kolektiv u svojim brojnim nastupima inzistira na zvuku koji obuhvaća mnoštvo žanrova, s izrazitim naglaskom na improvizaciji.

Događaj će započeti u 17 sati, a iako nastoji okupiti prvenstveno učenike riječkih srednjih škola, otvoren je svima kojima je potrebno „ribanje“:od stalnih posjetitelja Konta, njihovih roditelja i slučajnih prolaznika, preko grešnih i bezgrešnih struktura vlasti, do pripadnika kreativne i nekreativne klase. Više informacija saznajte na internetskoj stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...