Početna - IZDVOJENO - Riječani osmislili aplikaciju ‘Recikliraj’
recikliraj

Riječani osmislili aplikaciju ‘Recikliraj’

Recikliraj! je mobilna aplikacija namijenja svima koji žele pridonijeti očuvanju prirode, a osmislili su je Nina Jurčić (24) i Borna Beaković (24) iz Rijeke. Preko aplikacije možete saznati koje vrste otpada se mogu reciklirati i na koji način, gdje je najbliže reciklažno dvorište te vam omogućava prijavljivanje ilegalnih odlagališta otpada i lokacija koje korisnik smatra da bi se trebale očistiti. Također je moguće organizirati vlastitu zelenu akciju čišćenja služeći se podacima o onečišćenim lokacijama, a na akciju možete pozvati i svoje prijatelje.

Putem aplikacije omogućuju da se prijavi, fotografira i opiše zatečeno stanje kako bi dokumentirali onečišćenu lokaciju da bi se zatim na tom mjestu mogle organizirati akcije čišćenja.

Ovo je prva takva aplikacija u Hrvatskoj, iako na internetu postoje podaci o recikliranju i odlaganju otpada, oni vrlo su raspršeni i teško je odmah pronaći informaciju koja je čovjeku u tom trenutku potrebna. Aplikacija je aktivna oko dva tjedna, trenutno je dostupna za iPhone, no ekipa radi na razvoju Android verzije.

Aplikacija je besplatna, a kažu njezini tvorci, zauvijek će i biti. Izrada ove aplikacije, kako kažu, krenula je slučajno, htjeli su napraviti nešto društveno korisno, a kada su shvatili da u Hrvatskoj ne postoji takva stvar bacili su se na posao.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...