Početna - GOSPODARSTVO - Riječka luka uzvraća udarac

Riječka luka uzvraća udarac

Luka-RijekaNekoliko dana uoči dolaska broda s opremom za novu operativnu obalu i završetka najveće investicije u Hrvatskoj, kontejnerski terminal riječke luke posjetio je predsjednik RH Ivo Josipović.

Predsjednik je razgovarao s predstavnicima tvrtke Jadranska vrata, Luke Rijeka, Lučke uprave te čelnicima grada i županije. Izrazio je zadovoljstvo razvojem kontejnerskog terminala na Brajdici, javno-privatnim partnerstvom i investicijskim ciklusom.

Sada ostaje da učinimo sve da Rijeka izgradnjom željeznice i prometnih veza postane iznimno važan potencijal za Rijeku i Hrvatsku, smatra Ivo Josipović. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel također očekuje skorašnji prosperitet riječke luke. Nažalost, izgubili smo previše vremena u kojem nas je konkurencija pretekla, ali je naša zadaća da ovim investicijama uzvratimo udarac i vratimo Rijeku na poziciju koja joj je uvijek pripadala, a to je najveća luka na sjevernom Jadranu, rekao je Obersnel.

Predsjednik Josipović s pratnjom potom je obišao kontejnerski terminal na koji će 20. svibnja brodom biti dopremljeno deset novih dizalica za prekrcaj kontejnera. Postavljanje nove opreme očekuje se tijekom srpnja, a to će, uz druge završene projekte, omogućiti da Rijeka postane prva luka ticanja Europske unije u sjevernom Jadranu.

Osim nabave nove opreme, produljena je obala, tj. pristanište na terminalu Brajdica i napravljen novi cestovni ulaz za kamione. Uređene su nove prostorije za službenike carine i policije te za špeditere, kao i nova veterinarsko-fitosanitarna inspekcijska postaja. Kontejnerski terminal na Brajdici tako će biti opremljen u skladu sa svjetskim standardima.

Autor članka: Tanja Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...