Početna - IZDVOJENO - Riječka radionica pisanja
pisanje
arhiva

Riječka radionica pisanja

Prva  godina uspješno je  završila s radionicom poezije, kratke priče i e-samizdata, a druga se  nastavlja s novim radionicama, novim programima i sjajnim riječkim piscima.

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije,filmske kritike i e-samizdata.

Radioinicu poezije nastavljamo s Kristinom Posilović. Prošlogodišnja grupa uspješno je završila radionicu javnim čitanjem svojih pjesama, a u pripremi je zajednička zbirka njihove poezije poeTRI.
Za sve koji imaju inspiraciju, a nemaju pjesmu, metafora ih guši a motivi bježe na sve strane, radionica poezije otvorit će vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova- čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije.

Radionica kratke priče ove je godine dobila voditeljsko pojačanje. Uz Zorana Krušvara, ove godine sezonu otvara riječki pisac,Zoran Žmirić. Radionica započinje  u ponedjeljak, 26.10. u 19.00 sati.

Na vikend radionici e-samizdata Alen Kapidžić, još jedan sjajan riječki pisac naučit će polaznike kako objaviti knjigu nadistribucijskoj platformi Smashword.

A one koji filmove vole više od pisanja, Dejana Durić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci i filmski kritičar upoznat će s ulogom i značenjem filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije i osposobiti za samostalno promišljanje o filmskome djelu i pisanje filmske kritike.

Od ove godine, uz radionice, pripremaju se i tematska predavanja kao i razgovori s poznatim piscima i zanimljivim osobama riječke književne i kulturne scene.

Prijavite se što prije i doživite jedinstveno književno iskustvo. Prijaviti se možete putem e-mail-a ili na broj telefona 091 5675 140.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...