Početna - IZDVOJENO - Riječka zračna luka ima rekordan promet
zračna luka rijeka
foto: wikipedia.org

Riječka zračna luka ima rekordan promet

Riječka zračna luka u Omišlju na otoku Krku bilježi ovoga ljeta rekordan promet, javlja Radio Rijeka. No, na Kvarneru su i dalje ogorčeni raspodjelom državnih subvencija za domaće linije.

Kraj je ljeta, no nastavljaju se gužve na terminalu riječke zračne luke. Sada je to moderan prostor s novom opremom, spremnom za šengenski režim letova. Za ljude s Kvarnera posebno je zanimljiv let za London, a onda vezana linija za New York – jer to je već uhodana avioruta naših iseljenika iz ovih krajeva.

Ovih dana je kroz zračnu luku prošao stotisućiti putnik, a do kraja godine bit će ih 160 tisuća. Ohrabruje i to što su aviokompanije prvi put ove godine produžile sezonu letova, zadovoljno ističe direktor aerodroma Tomislav Palalić.

Bilo bi i bolje, kada bi država pravednije sufinancirala domaće letove. U županiji smatraju da je ova zračna luka nepravedno zanemarena u odnosu na turistički promet Kvarnera, pomalo ogorčeno tvrdi primorsko-goranski dožupan Marko Boras Mandić: “Dubrovnik dobiva 170 tisuća kuna po sjedalu, Split skoro 200 tisuća, dok Rijeka ne dobiva ni deset tisuća, dakle niti deset posto od Splita.” No terminali su ipak uređeni i putnici to primjećuju.

U Primorsko-goranskoj županiji smatraju da riječka zračna luka zaslužuje mnogo više jer se od turizma na Kvarneru u državni proračun slijeva znatan novac, koji bi se dijelom morao vratiti na taj aerodrom. Gosti koji dolaze zrakoplovom budućnost su kvarnerskog turizma, pa će stoga županija i dalje inzistirati na razvoju te zračne luke koja mora doseći 500 tisuća putnika godišnje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije – Liburnicon na FMTU-u

Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti ...