Početna - IZDVOJENO - RIJEČKA ZVEČKA 2, danas koncert grupe Nola i Sare Renar
riječka zvečka

RIJEČKA ZVEČKA 2, danas koncert grupe Nola i Sare Renar

Nakon odličnog koncerta Songkillersa prošli četvrtak i legendarnog i nezaboravnog Željka Banića-Baneta, ovog se tjedna na Vežici u sklopu Riječke zvečke održavau dva zanimljiva događaja .

U četvrtak, 18. kolovoza, na Riječku zvečku dolazi jedinstvena pulska grupa Nola i fantastična zagrebačka kantautorica Sara Renar.

Grupu Nola su u proljeće 1993. godine u Puli osnovali Gabi i Marijan, pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno životnu priču. Ludo zaljubljeni jedan u drugoga ali i glazbu 1994. godine snimaju svoj prvi uradak, singl kazetu jednostavnog naziva Nola.

Godinu kasnije, 1995., izlazi album Dio tebe, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i radijskom eteru. Najviše uspjeha na tom albumu, osim naslovne pjesme Dio tebe, imao je Grad iz snova. Videospot za pjesmu Dio tebe radio je danas poznati i višestruko nagrađivani redatelj Mauricio Ferlin.

Dio tebe postala je svojevrsna himna ljubavi i rado prihvaćena među glazbenim urednicima.mGodine 1997. Nola objavljuje album Osmijeh na kojem se, osim naslovnog singla, izdvojila i pjesma Sami u Sali, a posvetili su je mjestu Sali na Dugom otoku.

Zahvaljujući dotadašnjem radu, Nola si je priskrbila i nekoliko nagrada publike i struke, među njima Novinarsku nagradu Crni mačak, koju je Gabi dobila 1998. u kategoriji Pjevačica godine.

U subotu, 20. kolovoza gosti Riječke zvečke su Ri Teatar sa svojom kultnom hit komedijom “50 nijansi zelene”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...