Početna - IZDVOJENO - Riječki gimnazijalac Joel Aničić osvojio prvo mjesto na EUROMATH-u

Riječki gimnazijalac Joel Aničić osvojio prvo mjesto na EUROMATH-u

Na ovogodišnjem natjecanju EuroMath Joel Aničić, učenik III. b razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, osvojio je prvo mjesto u kategoriji istraživački projekt s temom „THE MATHEMATICAL WAY OF WINNING AT MONOPOLY“.

Ciparsko matematičko udruženje i Thales fondacija u suradnji s Matematičkim udruženjem jugoistočne Europe organizatori su Europske konferencije mladih matematičara – EUROMATH – 2018 koja se ove godine održala od 7. do 11. ožujka u Krakowu u Poljskoj. Konferencija se održava već desetu godinu za redom, a mogu sudjelovati učenici od 9 do 18 godina starosti. Konferencija se sastoji od radionica i predavanja te od natjecanja u četiri kategorije (MATHPresentation, MATHFactor, MATHeatre i MATHPoster Design Competition).

Natjecanja se odvijaju u dvije faze. Učenici prijavljuju svoje radove putem interneta, komisija pregledava i valorizira pristigle radove, te ako zadovolje kriterije pozivaju učenike da ih prezentiraju pred međunarodnom komisijom i ostalim pozvanim sudionicima iz cijele Europe.

Na natjecanje u kategoriji MATHPresentation Competition kao grupa su pozvani učenici II.d razreda Patrik Aleksić, Patricia Baroš, Natali Marinković, Božena Marković i njihova mentorica prof. Anita Grgurić s istraživačkim projektom „RUBIK’S CUBE“, te učenici III.b i c razreda Karlo Andlovec i Virna Nilović s istraživačkim projektom „THE MONTY HALL PARADOX“ i Joel Aničić s istraživačkim projektom „THE MATHEMATICAL WAY OF WINNING AT MONOPOLY“, te njihova mentorica prof. Zlatka Miculinić Mance.

Učenici su na engleskom jeziku prezentirali svoje radove a ocjenjivala se kvaliteta samog rada, prezentacijske vještine i služenje engleskim jezikom. Na natjecanju je sudjelovalo oko 400 učenika iz Europe, a ove godine su se pridružili i učenici iz Libanona, Meksika i Koreje.

“Izrada projekata kao i njihovo prezentiranje pred međunarodnim auditorijem predstavlja učenicima dragocjeno iskustvo, a svakako je korisno i druženje s vršnjacima iz cijele Europe koji vole matematiku. Zahvaljujemo se Primorsko-goranskoj županiji koja je sufinancirala odlazak naših učenika na natjecanje”, poručili su iz PRHG-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

bozicni_pokloni_in

Kastav isplaćuje jednokratnu pomoć – poklon bon umirovljenicima