Početna - IZDVOJENO - Riječki gimnazijalac Joel Aničić osvojio prvo mjesto na EUROMATH-u

Riječki gimnazijalac Joel Aničić osvojio prvo mjesto na EUROMATH-u

Na ovogodišnjem natjecanju EuroMath Joel Aničić, učenik III. b razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, osvojio je prvo mjesto u kategoriji istraživački projekt s temom „THE MATHEMATICAL WAY OF WINNING AT MONOPOLY“.

Ciparsko matematičko udruženje i Thales fondacija u suradnji s Matematičkim udruženjem jugoistočne Europe organizatori su Europske konferencije mladih matematičara – EUROMATH – 2018 koja se ove godine održala od 7. do 11. ožujka u Krakowu u Poljskoj. Konferencija se održava već desetu godinu za redom, a mogu sudjelovati učenici od 9 do 18 godina starosti. Konferencija se sastoji od radionica i predavanja te od natjecanja u četiri kategorije (MATHPresentation, MATHFactor, MATHeatre i MATHPoster Design Competition).

Natjecanja se odvijaju u dvije faze. Učenici prijavljuju svoje radove putem interneta, komisija pregledava i valorizira pristigle radove, te ako zadovolje kriterije pozivaju učenike da ih prezentiraju pred međunarodnom komisijom i ostalim pozvanim sudionicima iz cijele Europe.

Na natjecanje u kategoriji MATHPresentation Competition kao grupa su pozvani učenici II.d razreda Patrik Aleksić, Patricia Baroš, Natali Marinković, Božena Marković i njihova mentorica prof. Anita Grgurić s istraživačkim projektom „RUBIK’S CUBE“, te učenici III.b i c razreda Karlo Andlovec i Virna Nilović s istraživačkim projektom „THE MONTY HALL PARADOX“ i Joel Aničić s istraživačkim projektom „THE MATHEMATICAL WAY OF WINNING AT MONOPOLY“, te njihova mentorica prof. Zlatka Miculinić Mance.

Učenici su na engleskom jeziku prezentirali svoje radove a ocjenjivala se kvaliteta samog rada, prezentacijske vještine i služenje engleskim jezikom. Na natjecanju je sudjelovalo oko 400 učenika iz Europe, a ove godine su se pridružili i učenici iz Libanona, Meksika i Koreje.

“Izrada projekata kao i njihovo prezentiranje pred međunarodnim auditorijem predstavlja učenicima dragocjeno iskustvo, a svakako je korisno i druženje s vršnjacima iz cijele Europe koji vole matematiku. Zahvaljujemo se Primorsko-goranskoj županiji koja je sufinancirala odlazak naših učenika na natjecanje”, poručili su iz PRHG-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...