Početna - IZDVOJENO - Riječki glazbenik Dino Antonić predstavlja Hrvatsku na Slavianskom Bazaaru
dino andtonic
web

Riječki glazbenik Dino Antonić predstavlja Hrvatsku na Slavianskom Bazaaru

Riječki glazbenik biti će ovogodišnji predstavnik Hrvatske na međunarodnom pjevačkom natjecanju koje se po 24. put održava u Bjelorusiji! Nakon toga očekuje ga I nastup na Čansonfestu, ovog puta s autorskom pjesmom!

Slavianski Bazaar je internacionalni festival umjetnosti, čiji je glavni program posvećen Slavenskoj glazbi, na Baazaru koji se održava od 1992. Uglavnom sudjeluju Rusija, Bjelorusija, Ukrajina, Poljska, Bugarska, te zemlje bivše Jugoslavije, s brojnim gostima iz drugih zemalja.
2010. godine Hrvatsku je predstavljao Damir Kedžo koji je svojim odličnim izvedbama uspio osvojiti svih i vratio se kući s GRAND PRIX nagradom. Osim Damira, na festivalu su prijašnjih godina pobjednici bili Željko Joksimović, Ruslana i pokojni Toše Proeski. Ove godine Hrvatsku predstavlja Riječanin Dino Antonić, koji pjeva I svira od malih nogu, a široj javnosti poznatiji je kao natjecatelj talent showa Hrvatska traži zvijezdu 2010.
Natjecanje se kao i svake godine odvija u prekrasnom amfiteatru u gradu Vitebsk, Dino putuje već 5.7. za Minsk gdje ga u ponedjeljak I utorak očekuju probe sa simfonijskim orkestrom, da bi se cijela karavana u srijedu, 8.7. preselila u Vitebsk gdje će se održati finalne probe na velikoj pozornici u amfiteatru I natjecanje.

Samo natjecanje se sastoji od polufinalne večeri gdje se pjeva pjesma na jeziku zemlje iz koje natjecatelji dolaze. U polufinalnoj večeri sudjeluju sve odabrane zemalje (njih 21), odnosno njihovi predstavnici. Dino Antonić će se predstaviti s novom pjesmom koja se zove “NEŠTO”. Glazbu potpisuje Ines Prajo, tekst Arjana Kunštek i aranžman Tihomir Preradović. Nakon nastupa u polufinalnoj večeri, žiri kojeg sačinjavaju ugledni glazbenici iz raznih zemalja – ove godine je u žiriju i Marija Šerifović (Srbija – pobjednica Eurosonga 2007.) odlučuju kojih 15 zemalja ide u finale. U finalu se pjeva WORLD HIT za koji je Dino odabrao pjevati pjesmu “TO LOVE YOU MORE” koju originalno izvodi Celine Dion. Za ovu prigodu novi aranžman po Dinovoj ideji napravio je Olja Dešić. Postoji i video te verzije na YouTube-u.
Osim što pjeva hrvatsko Dino će I nositi hrvatsko. Naime, za Slavianski Bazaar obući će ga RIO d.o.o.

Osim Slavianskog Bazaara Dino ove godine sudjeluje I na ČAnsonfestu na kojem će se predstaviti s autorskom pjesmom “ZALULAJ BARKU” . Glazbu potpisuje Dino, tekst je napisala Cvetana Linić, a za aranžman je zaslužan Dino Ivelja . Pjesma slikovito opisuje život jednog mornara, koji bi htio vratiti vrijeme i možda neke stvari drukčije proživjeti ali koji je s druge strane svijestan da je more također njegov život i ljubav.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...