Početna - IZDVOJENO - Riječki osnovci osvojili 30 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima
ucenici-i-mentori
foto: Grad Rijeka

Riječki osnovci osvojili 30 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima

U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za 24 učenika i 6 ekipa riječkih osnovnih škola učenike i njihove mentore, koji su sudjelujući na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u znanstvenom i umjetničkom području u školskoj godini 2015./2016. i postigli prvo, drugo ili treće mjesto.

 Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, kao i njihovim mentorima, a s ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti.

Školske godine 2015./2016. na državnim i međudržavnim natjecanjima i smotrama u znanstvenom i umjetničkom području 24 učenika i 6 ekipa riječkih osnovnih škola postiglo je plasman od prvog do trećeg mjesta. Uspješne učenike i njihove mentore, koji su kroz sustavan rad učenike pripremali za natjecanja, primio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Uz čestitke i želje za daljnjim uspjehom u radu, učenicima i mentorima osnovnih škola uručena su pisana priznanja i prigodne knjige.

„Grad Rijeka već dugi niz godina, praktički od svog osnutka, stipendira darovite učenike i studente. Vi ste za to još malo premladi, jer stipendije kreću od trećeg razreda srednje škole, ali u pravilu, naši stipendisti izrastaju upravo iz učenika kakvi ste vi sada. Nećemo vas zaboraviti, nastavite ovako kako ste započeli i siguran sam da ćemo se ponovno vidjeti kada se budu potpisivali ugovori o stipendijama koje dobivaju najbolji od najboljih“, naglasio je gradonačelnik Obersnel.

U prigodnom programu svečanog prijema nastupile su balerine Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica i učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov.

Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Natjecanja se održavaju svake školske godine i započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.
Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području, kao i poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje te njihovo međusobno natjecanje.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...