Početna - IZDVOJENO - Riječki Poligon kulture otvaraju Urban&4
urban&4
web

Riječki Poligon kulture otvaraju Urban&4

Urban & 4 bit će prvi izvođači koji će nastupiti u novootvorenom riječkom Pogonu kulture (bivšoj dvorani Stereo) u petak 2. i subotu 3. listopada.

Pogon kulture, nastao u prostoru bivše dvorane Stereo, jednog od najboljih koncertnih i klupskih prostora u cijeloj regiji, započinje svoj novi radni vijek nastupima Damira Urbana i njegove Četvorke. Bit će to njihovi prvi koncerti na domaćem terenu od objave hvaljenog albuma “Mamut” i rasprodanog Doma sportova iz veljače ove godine.

Kako i priliči premijernom predstavljanju svaki dan će imati posebno pripremljenu set listu tako da se može reći da će Urban odsvirati dva različita koncerta u Pogonu kulture.

Bez sumnje jedan od naših najvažnijih glazbenika, autora i protagonista na pozornicu novog kluba donijet će najbolje iz gotovo tri desetljeća duge i bogate karijere započete još davne 1984. u Rijeci. Urbanov rad kronološki djelimo na pjesme stvorene u Lauferima (1986. – 1996.) i na one s Četvorkom s kojom je u sretnoj vezi od 1996. do danas. Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima “Budi moja voda”, “Svijet za nas” i “Lopov Jack”, nakon kojih je bend isporučio sjajne “Pustinje” s kojih je zasjao “Hej tata”. Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rock bendova ikad, Urban je prvo s En Faceom otpjevao “S dlana Boga pala si”, a nakon toga objavio “Otrovnu kišu”. Singlovi s tog albuma – “Astronaut”, “Nebo”, “Robot” – predstavljali su uspješno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim domaćim albumom posljednjih 20-tak godina. “Black Tattoo”, “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke” obogatili su repertoar koji je nakon svega desetljeća aktivnog izdavanja imao impresivan popis songova. Album “Retro” iz 2004. donio je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit “Mjesto za mene”, nakon kojeg je 2009. usljedilo izdanje “Hello”, 2012. nagrađeni EP “Kundera” (prvo izdanje za Aquarius Records) te iznimno hvaljeni “Mamut “ koji je ušao u sam vrh svega što su Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman dosad napravili.

Dnevne ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 31. kolovoza po cijeni od 80 kn. Ukoliko ih ostane, na dane koncerata, koštati će 95 kn. Broj ulaznica bit će ograničen na 500 po danu.

Službena prodajna mjesta:

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a, Rijeka

OKC Palach, Kružna 8, Rijeka

Entrio prodajna mjesta i online entrio.hr

 

Urbana & 4 u Pogon kulture dovodi LAA.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...